Младежки център Габрово осмисля пролетната ваканция на младежите в града

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Наситена с инициативи пролетна ваканция очаква габровските гимназисти благодарение на Младежки център – Габрово и Община Габрово. Дните на ваканцията са заети с обучения, арт работилници и дейности в полза на общността, като част от тях са предложени от самите младежи.
Ваканционните дни започват още в събота, 30 март, с вечер на настолните игри в Младежкия център, а следващият ден, 31 март, е отделен за правене на бостански плашила, тъй като младежите са твърдо решени да участват и спечелят конкурса на музей „Етър“.

Следват три семинара, насочени към развитието на младите хора и тяхното по-активно участие в живота на града и вземането на решения за него. Те засягат теми като младежко застъпничество, общуване с институциите и силата на младежките организации. Младите хора ще бъдат насърчени да помислят върху осъществяването на свои идеи в Габрово, ще научат как да ги развият и представят. Ще има и много примери за успешни инициативи – за вдъхновение и добри практики, а също и по една арт работилница всеки ден, която да разнообрази по-сериозната част. Трите обучения ще се състоят на 1, 2 и 3 април в Ритуалната зала на Община Габрово.

На 2 април читателският клуб „Книжни червеи“ към Младежки център – Габрово кани любителите на книги да се включат в инициативата им по случай Международния ден на детската книга. На рождения ден на Ханс Кристиан Андерсен те ще посетят детска градина „Мики Маус“, където ще запознаят малките любители на приказки с творчеството на любимите си съвременни български детски автори.

3, 4 и 5 април ще минат под надслова „Три дни – три изкуства“. Съвместно с арт терапевта Калин Петков младежите ще се занимават с фотография, хералдика и работа с глина, като през трите изкуства ще разберат повече за себе си и за силните си страни.

Следобедът на 6 април пък е отреден на психология и йога практики за справяне със стреса.

Всички събития са безплатни, но изискват регистрация. Във формуляра за регистрация може да се влезе през сайта на Младежки център – Габрово – youth.gabrovo.bg и социалните мрежи на центъра – Фейсбук и Инстаграм.

Пролетна ваканция с Младежки център Габрово
Пролетна ваканция с Младежки център Габрово

www.eeagrants.bg

Дейностите на Младежки център – Габрово се изпълняват по проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“, финансиран по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.