Без тържествено шествие на училища за 24 май 2020 в Габрово (ПРОГРАМА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Заради епидемията от новия коронавирус 24 май 2020 г. в Габрово ще бъде честван без традиционното тържествено шествие на габровските детски градини и училища, Технически университет, просветни и културни институции и гражданство.

Все пак са предвидени две събития, които ще се проведат при спазване на противоепидемичните мерки на открити и закрити обществени места и съблюдаване на необходимата физическа дистанция.

Денят на Българската просвета и култура и славянската писменост ще започне с тържествен молебен в храм „Успение на Пресвета Богородица“ от 9:15 часа.

В 9:30 часа от храма към паметника на благодетеля Васил Априлов ще се отправи традиционното литийно шествие, а в 9:45 часа пред паметника ще бъдат поднесени цветя.

Включете се в кампанията „Великите габровци“ на Габрово Daily и историческата поредица „Габрово – живият град“. Присъединете се към Фейсбук групата „Имало едно време в Габрово“ и направете предложение за име на бележит габровец от миналото.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Да си припомним тържественото шествие от 2019 г. в Габрово: 24 май 2019 г. в Габрово: слънце, шествие и празнуващи габровци (СНИМКИ)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.