Музикален фестивал на Бузлуджа набира средства за опазване на паметника

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

В подножието на паметника Бузлуджа на 23, 24 и 25 юли ще се проведе музикалният фестивал “Open Buzludzha Fest”, който ще има благотворителна насоченост.

Сред изпълнителите са Стефан Вълдобрев, Уикеда, Иван Шопов, Оги 23, Мила Роберт. Към фестивалната зона ще бъде изграден и палатков лагер.

Със закупуването на билет за Open Buzludzha Fest посетителите ще подкрепят опазването на мозайките в паметника Бузлуджа. Настоящата цел е набирането на 64 000 лв. Билетът е и още един начин да дарите за каузата, дори ако нямате възможност да присъствате на фестивала. Билетите са вече в продажба и могат да бъдат закупени ТУК.

Къмпингуването на палатки, както и вход за деца под 10 години са безплатни.

Повече за „Проект Бузлуджа“

“Open Buzludzha Fest” е кулминация на представянето на „Плана за опазване и управление“ на паметника Бузлуджа, който е плод на двугодишната работа на международен екип от експерти. Резултатите ще бъдат показани в рамките на фестивала и обстойно презентирани на международната конференция за дисонантно наследство, която ще се проведе непосредствено преди него на 22 и 23 юли в исторически музей “Искра”, град Казанлък.

Фестивалът се организира от фондация „Проект Бузлуджа“, Bar Dak и Малин Миланов – Монти, с подкрепата на Община Казанлък, партньори и доброволци.

Повече информация за събитието и за Проект Бузлуджа можете да намерите във Facebook и на сайта на начинанието.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.