Кметът Таня Христова приветства участниците в Gabrovo Innovation Camp 2018 © ОИЦ Габрово

Лагерът за иновации роди нови идеи за Габрово, Таня Христова обяви следващо издание през юли 2019

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кметът Таня Христова приветства участниците в Gabrovo Innovation Camp 2018 © ОИЦ Габрово
Кметът Таня Христова приветства участниците в Gabrovo Innovation Camp 2018 © ОИЦ Габрово

Третият иновационен лагер Gabrovo Innovation Camp предложи нови идеи за града от подпомагане на пенсионерите до Мини Младежка община и Весел зелен град. Лагерът се проведе на 4-6 октомври в Дома на хумора и сатирата в Габрово, а организатори бяха Областен информационен център – Габрово и Община Габрово.

Ето и иновативните идеи на различните групи, на които бяха разделени участниците:

„Сребърна икономика“

Групата „Сребърна икономика“ излезе с идеята за платформа „Сребърно Габрово“ и сребърен телефон, които да подпомогнат развитието на хората след пенсионирането им и да не ги изключват от социалния живот и пазара на труда. Според  данните им, 39 000 са заетите хора в момента в област Габрово, като след десет години 16 400 души ще излязат от икономиката, докато в нея ще се влее едва половината от това число.

„Бизнес и социални иновации“

„Бизнес и социални иновации“ създадоха проект – концепция за игра и фестивал, които да създадат комуникация между най-различни страни и да доведат до по-висока заетост.

„Зелени иновации“

Групата „Зелени иновации“ излезе с цели три продукта – арт бутилка за минерална вода за многократна употреба, която да намали пластмасата в ежедневието ни, но и да предлага намаления за билети за културни събития; система за градски транспорт, включващ екологични малки електробуси, които да работят денонощно; умна кофа.

 „Образование на бъдещето“

 „Образование на бъдещето“ се обединиха около фокусирането и изваждането на индивидуалните способности и таланти на всяко дете чрез ментори – професионалисти в различни области.

„Младите хора в социалните иновации“

„Младите хора в социалните иновации“ представиха  ателие за идеи с два проекта с училище за Капоейра и ММО – Мини Младежка Община с платформа за предизвикателства.

„Градски брандинг и градска среда“

„Градски брандинг и градска среда“ показаха интересни асоциации, силни и слаби страни и насоки за бъдещата работа по градския брандинг на Габрово. Весел зелен град, в който чуваш реката и камбаните и мирише на гора, с най-разпознаваеми личности Кристо и Криско. Това показа анкетата на групата, която целеше да покаже първите асоциации на хората за Габрово. Думите, които го описват, пък са амбиция, изобретателност, креативност, природен, традиция, предприемчивост.

Специален гост на финалното събитие беше Марку Маркула, първи вицепрезидент на Европейския комитет на регионите.

Следващият Лагер за иновации в Габрово за първи път няма да се проведе през октомври – по думите на кмета на Габрово Таня Христова Gabrovo Innovation Camp ще бъде през юли 2019 г.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.