Компютърна игра за Габрово Gabroville

Gabroville ще бъде първата компютърна игра за Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Компютърна игра за Габрово Gabroville
Компютърна игра за Габрово Gabroville

Gabroville е името на първата от този вид у нас историческа градска компютърна игра, която ще се създаде за 155-годишнината от обявяването на Габрово за град. Играта ще представи в анимация най-уникалните, най-габровските факти и места, олицетворение на марката Габрово. Целта на играта е повече хора в България и по света да научат за най-големите постижения на Габрово и габровци.

Вече е достъпен онлайн и презентационният сайт за играта на адрес www.gabroville.com. На сайта има подробна информация за предстоящата игра, част от други проекти като „Щастливо Габрово“, Онлайн енциклопедия Габрово, „Дестинация Успех“, книжната поредица „Габрово – живият град“, както и най-любопитните факти за Габрово.

Името на играта не е избрано случайно, тъй като тя ще има две езикови версии (българска и английска) и международно разпространение. Думата Ville е с латински корен и означава „град“. Наставката -ville е еквивалентна на наставката -град в българския език (например, Благоевград, Момчилград) и се използва в имената на селища в Англия, Франция и САЩ. Една от най-популярните игри в света и у нас носи името FarmVille.

Играта Gabroville се създава по проекта „Българският МанчестАРТ – Изкуство, труд и постоянство“ на сдружение Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово през 2015 г.

Медийни партньори на компютърната игра са новинарският сайт Габрово Daily, Liternet.bg и информационният сайт www.kulturni-novini.info.

През 2014 г. по програма „Култура“ беше създаден клипът „Щастливо Габрово“, в който се включиха около 180 участници от близо 20 художествени, танцови, театрални групи и спортни клубове от Габрово. „Щастливо Габрово“ представи забележителности и културни институции в Габрово като АЕК „Етър“, Дома на хумора и сатирата, Интерактивния музей на индустрията, Националния музей на образованието, Художествена галерия „Христо Цокев“, Астрономическата обсерватория и планетариум.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.