Фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest

Уличният фестивал 6Fest прави мащабно танцово шествие през октомври в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest
Фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest

Фестивалът за улични изкуства 6Fest Gabrovo се завръща с трето издание този октомври! Поводът е четвъртата година от заснемането на най-популярния клип за Габрово в YouTube – „Щастливо Габрово“. Организатор на фестивала е Момчил Цонев – писател, журналист, създател на Габрово Daily, един от 20-те най-изявени млади личности на България за 2018 г.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ FACEBOOK СЪБИТИЕТО ЗА 6FEST ТУК

Две години подред през май, паралелно с Карнавала, 6Fest представи в Габрово едни от най-добрите международни и български улични артисти – цирк, огнено шоу, парад на кокили, живи статуи и др.

Какво се случи на 6Fest през май 2018 г., вижте от видеото тук:

На 5 октомври 2018 г. 6Fest ви кани да направим заедно най-големия младежки уличен фестивал на Габрово. Младежко танцово шествие ще премине през центъра на Габрово и ще завърши със спектакъл на площад „Възраждане“ (пред Община Габрово). Очакват се около 100 участници от танцовите групи, познати ни от снимките на „Щастливо Габрово“ – Шоу-балет „Магия”, Клуб за спортни танци „Ритмика“, Танцова школа „Лиана“, Фолклорен ансамбъл „Сивек“, групата по зумба към Спортен клуб „Троя“. Ще видим театрална формация „Гаргара“ и огнена формация „Fire Shadows“ към НЧ „Христо Смирненски – 1949“, кв. Русевци.

Танцовото шествие на 5 октомври вечерта е отворена и за други участници. Нужно е само да изявите желание да се включите. Ако сте младежка група или индивидуален артист от Габрово и се занимавате с танци, театър, музика или други изкуства, пишете на Фейсбук страницата на 6Fest Gabrovo или на имейл info@6fest.gabrovo.net с желание да се включите. Добре дошли са всички младежки арт групи и творци на Габрово!

Входът е свободен! Очаквайте скоро и програма по часове и локации!

Клипът „Щастливо Габрово“ беше заснет през есента на 2014 г. Идеята за създаването му е на Момчил Цонев. Клипът става най-гледаният туристически клип за Габрово в YouTube само месец след онлайн премиерата си. В снимките на клипа се включват 17 художествени, театрални, танцови формации, други групи и спортни клубове от Габрово, както и индивидуални участници. Общият брой на участниците е около 180 души.

Вижте „Щастливо Габрово“ тук:

Проектът „Фестивал 6Fest Щастливо Габрово“ се реализира по Програма „Младежки дейности“ с финансовата подкрепа на Община Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.