Танцова школа "Лиана". Танцово шествие на фестивала за улични изкуства 6Fest, 5 октомври 2018 © 6Fest, фотограф: Eli Deli

6Fest представя документалния филм „Оптимистична теория за Габрово“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Танцова школа "Лиана". Танцово шествие на фестивала за улични изкуства 6Fest, 5 октомври 2018 © 6Fest, фотограф: Eli Deli
Танцова школа „Лиана“. Танцово шествие на фестивала за улични изкуства 6Fest, 5 октомври 2018 © 6Fest, фотограф: Eli Deli

Документалният филм, направен по време на третото издание на фестивала за улични изкуства 6Fest Gabrovo, ще има премиера в зала „Възраждане“ в Габрово на 21 ноември от 18:00 ч. Филмът носи заглавието „Оптимистична теория за Габрово“ и разказва за младежките организации в Габрово, които взеха участие във фестивала.

Входът е свободен. Премиерата се осъществява със съдействието на Община Габрово.

СЛЕДЕТЕ НОВОСТИ ЗА ПРЕМИЕРАТА НА ФИЛМА В СПЕЦИАЛНОТО ФЕЙСБУК СЪБИТИЕ ТУК

Защо „Оптимистична теория за Габрово“?

„Днес, когато статистиката сочи, че делът на възрастните над 65 години в Габрово е сред най-високите в страната, а делът на младите до 15 години – сред най-ниските, когато песимизмът и негативизмът вземат превес, Габрово има крещяща нужда от своята нова оптимистична теория. Дефиницията на думата „оптимизъм“ гласи „вяра в по-доброто бъдеще, в успеха“. Затова и филмът се обръща към младите в Габрово, които се занимават с изкуства и култура – именно в тях е нашата вяра и надежда за промяна към по-добро бъдеще“ – споделя авторът на филма Момчил Цонев.

Заглавието на филма препраща както към прочутата книга на Иван Хаджийски „Оптимистична теория за нашия народ“, така и към мотото на Лагера за иновации в Габрово през 2017 г., в който участници от страната и чужбина търсеха именно оптимистичната теория за Габрово.

6Fest – международният фестивал за улични изкуства в Габрово

Ще видим интервюта, кадри от репетиции и вълнуващи моменти от самия фестивал 6Fest от 5 и 6 октомври 2018 г. заедно с Шоу-балет “Магия”, Фолклорен ансамбъл “Сивек”, Клуб по спортни танци “Ритмика”, Танцова школа “Лиана”, Зумба с Васи, Клуб за латино танци „Инкансабле“, Огнена формация “Fire Shadows”, Театрална студия “Гаргара”, Quick Hands Junior, Музикална школа “Звезди в аванс”, Ивета Петрова, Младежки театрален състав “Смехоранчета”, Школа на Ива Пенчева, Оркестър „Габрово“, Театрална школа „Котешката къща“, ИМКА Габрово, Център за работа с доброволци към Община Габрово.

Вижте кадри от второто международно издание на  6Fest през май 2018 г.:

Четири години от създаването на клипа „Щастливо Габрово“

Филмът ще разкаже и как се появява един от емблематичните за Габрово културни проекти – клипът „Щастливо Габрово“ преди 4 години, както и за развитието на фестивала за улични изкуства 6Fest Gabrovo, който се превърна в най-големия арт фестивал на открито в Габрово след Карнавала.

Вижте „Щастливо Габрово“ тук:

Проектът „Фестивал 6Fest Щастливо Габрово“ на Сдружение “Обществен комитет “Васил Левски” – Габрово” се реализира по Програма „Младежки дейности“ с финансовата подкрепа на Община Габрово.

КАКВО СЕ СЛУЧИ ПО ВРЕМЕ НА ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА 6FEST

6Fest вдъхна отново карнавално настроение на Габрово (ФОТОРЕПОРТАЖ)

6Fest създаде нов квартал на изкуствата в Габрово – Шести участък (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.