Клуб по спортни танци "Ритмика", кадър от снимките на клипа "Щастливо Габрово" през 2014 г. Фотограф: Емил Михов

ДНЕС: 6Fest и Момчил Цонев правят най-голямото шествие в Габрово след Карнавала

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Клуб по спортни танци "Ритмика", кадър от снимките на клипа "Щастливо Габрово" през 2014 г. Фотограф: Емил Михов
Клуб по спортни танци „Ритмика“, кадър от снимките на клипа „Щастливо Габрово“ през 2014 г. Фотограф: Емил Михов

Тази вечер се открива третото издание на фестивала за улични изкуства 6Fest в Габрово, създаден по идея на Момчил Цонев, писател, журналист, един от 20-те най-изявени млади личности на България за 2018 г. Фестивалът се открива в 15:00 ч. с творческо ателие с Ива Пенчева в двора на Интерактивен музей на индустрията.

Мащабно танцово шествие на младежките групи от Габрово ще премине по централната улица “Радецка”. Шествието започва от старата Часовникова кула в 17:30 ч. В него ще се включат някои от най-добрите местни формации като Шоу-балет “Магия”, Фолклорен ансамбъл “Сивек”, Клуб по спортни танци “Ритмика”, Танцова школа “Лиана”, Зумба с Васи, Клуб за латино танци „Инкансабле“. Шествието ще продължи по Баев мост и покрай Априловската гимназия ще стигне площад “Възраждане” пред Общината.

Централният площад „Възраждане“ ще стане арена на танцово-музикален спектакъл. Началото е в 18:30 ч. Групите ще покажат най-добрите си изпълнения и всяка от тях ще прикани публиката да се включи в един от техните танци. С любезното съдействие на Ваня и Радослав Талеви пред публиката ще пеят и изпълнителките от Музикална школа “Звезди в аванс” Виктория Гергова и Маргарита Георгиева. Музика и танц ще накарат габровци да танцуват заедно с изпълнителите, за да се превърне 6Fest в истински градски празник. Още една млада изпълнителка ще пее на 6Fest – Ивета Петрова. Фестивалът не се отказва от традицията си и ще включи огнено шоу в програмата си с Fire Shadows.

В края на вечерта всички танцови състави ще играят заедно. Кулминацията на петъчната вечер на 6Fest ще бъде участието на Оркестър Габрово под диригентството на Николай Венков.

6Fest продължава и на 6 октомври, събота, от 10:00 до 12:00 ч. на ул. „Опълченска“ в Шести участък – пред Туристически информационен център, зад църквата „Света Троица“ и Дечковата къща.

Проектът „Фестивал 6Fest Щастливо Габрово“ на Сдружение “Обществен комитет “Васил Левски” – Габрово” се реализира по Програма „Младежки дейности“ с финансовата подкрепа на Община Габрово.

СЛЕДЕТЕ ФЕЙСБУК СЪБИТИЕТО ЗА 6FEST ТУК

Младежки фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest 5-6 октомври 2018

ПРОГРАМА

5 октомври 2018 г. (петък)

15:00 – 17:00 ч. Творческо ателие рисуване върху коприна и керамика с Ива Пенчева

В двора на Интерактивен музей на индустрията, ул. “Николаевска” 3

17:30 ч. Танцово шествие

По маршрут: пешеходна улица “Радецка” (от Часовниковата кула) – ул. “Априловска” – Баев мост – Априловска гимназия – площад “Възраждане”

С участието на: Шоу-балет “Магия”, Фолклорен ансамбъл “Сивек”, Клуб по спортни танци “Ритмика”, Танцова школа “Лиана”, Зумба с Васи, Клуб за латино танци „Инкансабле“

18:30 ч. Спектакъл на площада

Площад „Възраждане“ пред Община Габрово

С участието на танцовите формации Шоу-балет “Магия”, Фолклорен ансамбъл “Сивек”, Клуб по спортни танци “Ритмика”, Танцова школа “Лиана”, Зумба с Васи, Клуб за латино танци „Инкансабле“

Маргарита Георгиева и Виктория Гергова от Музикална школа „Звезди в аванс“

Ивета Петрова

Огнено шоу на “Fire Shadows”

Оркестър “Габрово”

6 октомври 2018 г., събота

10:00-12:00 ч., ул. „Опълченска“ (пред Туристически информационен център, зад църквата “Света Троица”)

Базар на младите – базар на младежките организации от Габрово

Живи статуи с Театрална студия “Гаргара”, НЧ “Христо Смирненски – 1949”

Улична магия с Quick Hands Junior

10:30 ч. Разходка в миналото по ул. “Опълченска” с ансамбъл “Сивек”

11:00 ч. Китарна фиеста с Радослав Талев и “Звезди в аванс”

11:30 ч. Хумористичен театър с младежки театрален състав “Смехоранчета” към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1928“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.