Национална Априловска гимназия

Априловската гимназия чества 184 години Габровско Априлово школо (ПРОГРАМА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Национална Априловска гимназия
Национална Априловска гимназия с паметник на Васил Априлов © Габрово Daily

Националната Априловска гимназия чества 184 години Габровско Априлово школо на 14 януари 2019 г. с празнична програма.

На 2 януари по стар стил (14 януари по нов стил) с даренията на Васил Априлов, Н. Ст. Палаузов и други заможни габровци именно в Габрово се открива първото новобългарско светско училище в българските земи. Повече за историята му четете в Онлайн енциклопедия Габрово Gabrovowiki.com ТУК.

Тържественият ритуал пред паметника на Васил Априлов ще се състои в 12:10 ч.

В 13:00 ч. в Актовата зала на НАГ ще се състои среща с Априловеца от випуск 2007 г. Ангел Иванов, част от инициативата „Априловци се завръщат“. На 10 януари в Габрово Ангел представи дебютната си книга „Техническа проверка“. Прочетете един от разказите в новата книга на Априловеца ТУК.

Отново на 14 януари Национален музей на образованието организира Ден на отворените врати „Старото школо разказва” за Деня на Априлов. (ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.