Фотоконкурс "Щастливо Габрово" - проект "Българският МанчестАРТ"

Фотоконкурс търси най-щастливите места и хора на Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Фотоконкурс "Щастливо Габрово" - проект "Българският МанчестАРТ"Проектът „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“ обявява фотоконкурс за най-щастливите места и хора на нашия град. Поканата за участие във фотоконкурса „Щастливо Габрово“ е отправена към всички любители на фотографията, които искат да разкрият в кадри щастливата страна на Габрово и габровци.

Ето какво още споделят организаторите за начинанието:

Грабнете фотоапарата и се разходете из Габрово. Открийте най-красивите и емблематични места, сгради, улици, които правят от Габрово един жив, интересен и разпознаваем град. Срещнете и се запознайте със щастливите и усмихнати хора на Габрово. Излезте с приятели и си направете щастливо „селфи“. Срокът за участие е 15 октомври, а фотографиите си може да изпращате на имейл адрес editor@gabrovodaily.info или до Facebook страниците „Габрово – живият град“ и „Габровски вести Gabrovodaily.info“. Най-добрите фотографии ще бъдат определени от читателите на двете Facebook страници, а техните автори ще бъдат поканени да участват в създаването на „най-щастливия“ видеофилм за Габрово.

Тъй като от години организаторите от Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово се занимават и с проблемите на градската регенерация, фотоконкурсът има и едно по-социално предизвикателство към габровци – да заснемат и онези места от града, които спешно се нуждаят от промяна, за да бъде градската среда на Габрово по-привлекателна и красива. Мотото на тази част от инициативата е „Търси се… промяна! За да бъде Габрово щастливо“.

Организаторите създават и специален хаштаг #happygabrovo за социалната мрежа Facebook, с който всеки може да обозначава в статусите си публикации и фотографии по темата на проекта.

Фотоконкурсът е част от проект на Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма Култура, Община Габрово. Партньор на проекта е информационният сайт „Габрово Daily“.

В рамките на „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“ ще бъде заснет „най-щастливият“ късометражен видеофилм за Габрово по модела на световния проект “We are happy from…” („Ние сме щастливите от…“), в който вече са създадени 1950 видеоклипове от над 150 страни, или общо 141 часа и 46 минути споделено щастие.

„Най-щастливият“ видеофилм за Габрово ще бъде заснет по улиците на града, на най-популярните му места и ще представи пред габровци и гостите на града един позитивен поглед към градската среда и архитектура и културното ни наследство. Целта на видеофилма е да популяризира Габрово като туристически град чрез универсалния език на музиката, танца и усмихнатите танцуващи хора. В края на проекта видеофилмът ще бъде разпространяван свободно, за да се превърне в новата позитивна видео-картичка за Габрово, която не се нуждае от превод.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.