© Етнографски музей на открито "Етър"

Габрово ще развива креативен туризъм

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

© Етнографски музей на открито "Етър"
© Етнографски музей на открито „Етър“

Форум за креативен туризъм „Творчеството е пътят!“ ще събере в Габрово на 2 март туроператори, журналисти и блогъри от 11 държави, съобщават от Община Габрово. Форумът е част от програмата на информационен тур Creative Bulgaria, който Община Габрово организира в партньорство с общините София, Троян, Велико Търново, Пловдив и Министерство на туризма.

Лектори във форума ще бъдат хора с дългогодишен опит в сферата: Каролин Курет – основател и директор на Световната асоциация за Креативен туризъм, Александра Тоуза – директор на Испанската асоциация за индустриален туризъм и на платформата „I’m a local“, Нераша Уонгмаса – президент на Тайландската асоциация за екологичен и приключенски туризъм, Майкъл Блек – основател и директор на Международната мрежа за туризъм и бизнес „New Destinations“. За възможностите за креативен туризъм в Етнографски музей на открито „Етър“ ще говори директорът доц. д-р Светла Димитрова, а темата „Креативност и хумор“ ще представи директорът на Музей „Дом на хумора и сатирата“ г-жа Маргарита Доровска.

За участие във форума се изисква регистрация на сайта на събитието. Предвиден е симултанен превод.

Какво е креативен туризъм?

На преден план в туристическата индустрия все повече стои преживяването. Новите пътешественици искат да опознаят като докоснат, преживеят, направят, научат, усетят и вкусят. Различни форми на арт резиденции, обучение в занаяти, танци, посещение на фабрики, дестилерии, кулинарни курсове, работилници, преживявания сред розите в България, в оризовите полета в Тайланд или пък сред френската лавандула … всичко това днес се приема като висок клас туризъм, който провокира нашата креативност и дестинациите се приемат на сетивно и емоционално ниво.

Креативният туризъм е ценен за местната икономика, тъй като основен фактор за развитието му е участието на местното население. Признание за развитието на креативния туризъм в Габрово е присъединяването на града ни към мрежата на Творческите градове на ЮНЕСКО.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.