Кадър от филма на Андрей Паунов "Да ходиш по вода" за Христо Явашев - Кристо. Източник: СФФ

Филм за Христо Явашев – Кристо ще открие София филм фест

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кадър от филма на Андрей Паунов "Да ходиш по вода" за Христо Явашев - Кристо. Източник: СФФ
Кадър от филма на Андрей Паунов „Да ходиш по вода“ за Христо Явашев – Кристо. Източник: СФФ

Най-новата документална творба на Андрей Паунов за Христо Явашев – Кристо ще открие 23-то издание на София филм фест през март, научи Габрово Daily от Пресцентъра на СФФ. Премиерата на филма „Да ходиш по вода“ в София е на 7 март в Зала 1 на НДК.

Филмът е представен за първи път на фестивала в Локарно. „Да ходиш по вода“ е непосредствен поглед към артистичните търсения и личните взаимоотношения на Христо Явашев – Кристо, прочут със своите мащабни инсталации. За първи път от кончината на Жан-Клод, неговата съпруга и партньор в творческия процес, Кристо решава да реализира проекта, започнат заедно с нея преди много години – „Плаващите кейове”.

Христо Явашев – Кристо осъществи проекта си „Плаващите кейове“ на италианското езеро Изео през 2016 г. Може да прочетете разказ и фоторепортаж на Ива Съйкова от галерия „Орловска 10“ в рубриката на Габрово Daily „Ах, този арт“ ТУК.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

13 юни 1935 г. – роден е Христо Явашев – Кристо


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.