Филми за малки и големи ще ни стоплят в първия снежен ден

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

С трабант през Африка - Смешен филм фест

 „С трабант през Африка“ на режисьорите Дан Прибан, Дана Златохлавкова

Почивните дни могат да бъдат прекрасни в компанията на филмов фестивал, затова разгледайте съботните предложения и изберете своя филм.

През уикенда касите работят от 10.00  до  11.00 часа и от 15.30  до  20.00 часа.

„Смешен филм фест“ кани малки и големи да се позабавляват с качествено кино в почивния съботен ден. Първата прожекция за деня детският анимационен филм „Иван Царевич и сивия вълк“ от 11 часа в зала „Възраждане“. Руската анимация е на режисьора Владимир Торопчин.

Царската дъщеря Василиса не иска да се омъжва, смята да запише още една магистратура. Тогава царят решава да я омъжи за първия срещнат и той се оказва Иван от съседното царство. Подлагат го на приказно изпитание. Той тръгва с помощника си Сивия вълк на пътешествие до някакво царство зад девет земи, защото царят му е поръчал: „Отиди не знам къде, донеси не знам какво“…

Владимир Торопчин е руски сценарист и режисьор, роден на 24.3.1962 г. Режисьор на филмите „Иван Царевич и Сивия вълк 2“ (2013), „ Иван Царевич и Сивия вълк “ (2011), „Иля Муромец и Славея разбойник“ (2007)

Необикновено сафари с… трабант ще видят габровци от 16 часа в чешкия филм „С трабант през Африка“ на режисьорите Дан Прибан, Дана Златохлавкова.

Да пътуваш 20 000 км в най-евтината кола на света през най-бедния континент – защо не? Това предизвикателство за пътешественици показва, че всичко е въпрос на големи мечти и здравословно пренебрегване на невъзможното. Без резервни превозни средства и гаранции за щастлив край – само с два трабанта с двутактови двигатели, едно изпълнено с приключения пътуване от Либия до нос Добра надежда.

Дан Прибан е режисьор и сценарист, известен със “С трабант из Африка” (2011) и “С трабант до края на света” (2009).

Френският филм „Сбогом, Берта“ на режисьора Бруно Подалидес от 18 часа ще ни разкаже за Арман Лебрек, който мечтаел да стане фокусник, но е станал аптекар. Все още обича жена си Елен, но няма нищо против да живее с еманципираната Аликс. А трябва ли? Един ден той научава, че баба му Берта е починала. Чувствайки се донякъде виновен, задето я е пренебрегвал напоследък, Арман се заема за уреди погребението й. Непохватно, както му е присъщо…

Сбогом, Берта - Смешен филм фест

„Сбогом, Берта“ на режисьора Бруно Подалидес

Бруно Подалидес е роден на 11.03.1961 г. във Франция. Актьор и режисьор, известен с филмите “Обичам те, Париж“ и “Само Бог ме гледа” (Only God Sees Me, 1998).

Филмът има номинация за най-добър оригинален сценарий на наградите „Сезар“, Франция 2013.

В конкурсната програма на „Смешен филм фест“ от 20 часа ще видим българския филм „Още една мечта“ в присъствието на режисьора Николай Мутафчиев.

Надеждата е една от най-интересните човешки характеристики. Защото хората са толкова силни, колкото могат да си представят. Животът на четири, непознати едно на друго момичета, които решават да избягат от депресията, като последват своята мечта – да оберат банка. Рискът си струва, защото тези изстрадали жени нямат какво да губят. А всяка има личен мотив да рискува. Те преминават през тежък етап от живота си, а това, което ги събира, е желанието да започнат на чисто. Единственият проблем обаче е, че не знаят как се прави обир… Това е история за избора, който правим, и за последствията, които неизбежно трябва да понесем.

Николай Мутафчиев завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ. Дебютира като режисьор в игралното кино с късометражната драма “Двама на моста” (2006), а през 2007 г. печели субсидия на ООН с проекта “Ти гониш”. Двата филма са селектирани за няколко международни фестивала. Работи като актьор в различни чуждестранни продукции. През 2008–2009 г. режисира един от сезоните на българския „Сървайвър”. Има собствена продуцентска компания, с която създава първия си пълнометражен филм „Още една мечта”.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.