Кино-литературният фестивал „Синелибри“ започва в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Международният кино-литературен фестивал „Синелибри“ отново гостува в Габрово от 19 до 22 октомври с осем специално подбрани филмови продукции – по две прожекции на вечер. Домакин на кинофестивала е зала „Възраждане“.

19 октомври

Напрегнатата психологическа драма „Само ние двамата“ е с участието на Виржини Ефира и Мелвил Пупо в главните роли. Лентата засяга парливата тема за моралния тормоз и е част от модула „Кино с кауза“. Режисьор на филма е талантливата Валери Донзели.

Конспиративният трилър „Операция „Наполеон“ на режисьора Оскар Тор Акселсон, адаптация по едноименния роман на многократно награждавания исландски писател Арналдур Индридасон („Гробна тишина“, „Гласът“), е трескав и задъхан филмов разказ, издържан в духа на шпионските интриги за Студената война, обилно подправен със северен хумор.

20 октомври

Искрящата криминална комедия „Престъплението е мое“ е новият филм на Франсоа Озон, който никога не спира да изненадва. Най-добрите френски актьори от няколко поколения се събират на снимачната площадка за участие в тази шеметно остроумна и забавна история, която изобличава механизмите на филмовата индустрия и недъзите на правосъдието.

По случай 90-ата годишнина от рождението на Роман Полански „Синелибри“ включва в програмата най-новия му филм, озаглавен „Дворецът“. В тази хаплива черна комедия, която граничи с фарса, главните роли са поверени на Оливер Мазучи, Мики Рурк и Фани Ардан.

21 октомври

Драматичният романс с привкус на комедия „Господин Блейк на вашите услуги!“ на реж. Жил Льогардиние е с участието на Фани Ардан и Джон Малкович. Актьорите са невероятен тандем в тази пленителна история за човешката свързаност, която лекува травмите и дава импулс за обновление на живота.

„Истории, които не са за разказване“ на испанския режисьор Сеск Гай е сатирична, същевременно напоена със съчувствие ода за неспособността на хората да управляват собствените си емоции.

22 октомври

Биографичната драма „Алма и Оскар“ възкресява бурната връзка между грандамата на виенското общество Алма Малер и величавия художник експресионист Оскар Кокошка.

„Страсти в кухнята“ на режисьора Тран Ан Хунг, който беше удостоен с наградата за режисура от кинофестивала в Кан, е с участието на звездите на френското кино Беноа Мажимел и Жулиет Бинош – бивша двойка в живота. Те се превъплъщават в образите на Доден Буфан – виден гастроном и кулинарен шеф, и Йожени – негова асистентка и муза. Това е изкусителна и „сетивна“ романтична драма, създадена по мотиви от романа „Страстният епикуреец“ от Марсел Руф.

19 октомври, 18:00 ч., САМО НИЕ ДВАМАТА
19 октомври, 20:00 ч., ОПЕРАЦИЯ НАПОЛЕОН
20 октомври, 18:00 ч., ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е МОЕ
20 октомври, 20:00 ч., ДВОРЕЦЪТ
21 октомври, 18:00 ч., ГОСПОДИН БЛЕЙК НА ВАШИТЕ УСЛУГИ
21 октомври, 20:00 ч., ИСТОРИИ, КОИТО НЕ СА ЗА РАЗКАЗВАНЕ
22 октомври, 18:00 ч., АЛМА И ОСКАР
22 октомври, 19:45 ч., СТРАСТИ В КУХНЯТА

Касата на зала „Възраждане“ отваря 2 часа преди прожекция.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.