Патиланци се събират на третия фестивал „Патиланско царство“ в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Проект Патиланско царствоБаба Цоцолана, Патиланчо, Смехурко и още много герои на Ран Босилек ще бъдат на поляната на Градище в събота, 30 септември, от 16.00 часа, готови за приключения в третия фестивал „Патиланско царство“. Събитието е с вход свободен, забавленията са за всички.

Сборният пункт е в 15.00 часа пред паметника на Ран Босилек в Габрово, където децата ще поднесат цветя. След това всички ще тръгнат на пешеходен поход към Градище. Ще има осигурен транспорт с автобус за баби и патиланци, които няма да могат да се включат в похода.

Маскирай се като приказен герой или се научи да въртиш огън – какво ни очаква на Градище?

Смелите патиланци, които ще се присъединят към любимите герои, ще се учат как да връзват възли, нужни за ежедневието, или за оцеляване в екстремни ситуации. Всеки ще може да се маскира като някой от приказните герои на автора. С помощта на вещ гримьор ще изрисува лицето си така, че сам да не може да се познае. Може да се научи как се върти огън или да гледа весели анимационни филми, да играе шах, да научи някои тънкости в колоезденето и да изяви талант на патиланската сцена.

ЧЕСТВАМЕ РОЖДЕНИЕТО НА РАН БОСИЛЕК

26 септември 1886 г. – роден е габровският писател Ран Босилек

Ако вали, в спортна зала „Орловец“ отиди

Ще има томбола с награди, една от които е велосипед. При лошо време фестивалът ще се проведе в зала „Орловец“ в същия ден и час.

Организатори са Клуб на будителите и читалище „Будителите 2017“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.