Лазаровден в АЕК Етър Габрово

Училище за лазарки в АЕК „Етър“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Лазаровден в АЕК Етър ГабровоУчилище за лазарки за пета поредна година ще се проведе в Архитектурно-етнографски комплекс “Етър”- Габрово. От първия у нас музей на открито предлагат обучение на момичета, желаещи да се включат в обичая Лазаруване.

Единственото условие е момичетата да са навършили 14 години и да имат желание да станат част от най-хубавия пролетен момински обичай – Лазаровден в АЕК “Етър”, който ще се състои на 4 април от 11.30 ч. Телефонът за записвания е 0884 77 24 15.

Според българската традиция, чрез лазаруване момичето става мома, която вече има правото да се задомява.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.