Музеят на образованието показва ученически хумор от 70-те години на ХХ век

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Карикатура от Филип Филипов. Източник: НМО Габрово

Националният музей на образованието в Габрово показва 40 карикатури на тема ученически хумор от 70-те години на ХХ век.

Препълнената ученическа чанта, трудното учебно съдържание в шести клас, мъчителното избутване до спасителната „тройка“, старата максима „учи, за да не работиш“, влиятелният татко, списъкът със задължителни книги през ваканцията – това са част от темите в карикатурите, които звучат актуално и днес.

Автори на забавните сюжети са 12 известни карикатуристи, някои от които с национално и международно признание като Радой Гердов, Любомир Пъловски, Коста Драгостинов, Мирослав Божков.

Изложбата „Смешно ли е…“ ще остане в музея до 17 април.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.