„Хан Аспарух“, български сериен филм, 1981, реж. Людмил Стайков

Вижте уникални костюми от български филми в Боженци

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Хан Аспарух“, български сериен филм, 1981, реж. Людмил Стайков
„Хан Аспарух“, български сериен филм, 1981, реж. Людмил Стайков

МАИР „Боженци“ представя уникални костюми от български филми като „Хан Аспарух“, „Борис I“, Златният век“, „Сватбите на Иван Асен“, „Боянският майстор“, „Време разделно“, „Тютюн“. Костюмите са включени в изложба на дарени на Националния исторически музей ценни облекла, оръжия, предмети на бита – реквизит от фондовете на „Бояна филм“.

Костюмите са исторически достоверни. Направени са почти изцяло от оригинални материали и след подробни консултации със специалисти-историци, за да се постигне максимално съответствие с конкретната историческа епоха и събитие, уточняват от МАИР „Боженци“.

Костюмите са носени от титаните на българското кино: Васил Михайлов, Йосиф Сърчаджиев, Стефан Данаилов, Невена Коканова, Коста Цонев, Апостол Карамитев и др.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.