Узана Поляна фест започна с полет на диви птици, тъпани и гайди

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Узана Поляна фест 2014Дъждовното време не изплаши почитателите на зеления начин на живот, които се качиха на Узана, за да открият четвъртото издание на Узана Поляна фест на 18 юли. На откриването присъстваха също така кметът на Габрово Таня Христова и областният управител Николай Григоров.

Тази година основното послание на феста е “Няма Аз без Ние”. Фестивалът продължава и в неделя, 20 юли.

По случай официалното откриване спасителният център за диви животни СНЦ Балкани освободи шест птици от видовете керкенез и мишелов с помощта на шест деца от посетителите, за които това бе първата близка и вълнуваща среща с диви животни. СНЦ Балкани разказаха за птиците, както и кои са устойчивите методи за освобождаването им.

Специалният гост, Джон Мълроу от Университета на Илинойс, откри презентационните панели със своята лекция за “Трансформация на културата: от консуматорство към устойчивост” с различни примери от САЩ и България. Стана ясно, че докато екологичният отпечатък на Америка е колкото за пет планети, то този на значително по-малка държава като България е за две планети и половина.

Музикалните изпълнения на вечерта омагьосаха поляната на Узана с джаз от Венци Благоев Джазтет, слънчеви реге ритми от Мерудия и неземните БОНБОГ. С тъпани и гайди, БОНБОГ огласиха географския център на България, интерпретирайки по своя оригинален начин различни традиционни песни и мелодии, вдъхновявайки публиката за хоро.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.