Узана Поляна Фест край Габрово тази година е от 18 до 20 юли

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Узана Поляна Фест край ГабровоЗа четвърта поредна година Узана Поляна Фест ще събере край Габрово всички, които споделят зеления лайфстайл. От 18 до 20 юли емблематичното събитие отново ще се случи на едно специално място, в самия географския център на България – местността Узана.

Програмата на фестивала ще бъде горд домакин на нестандартни преживявания за душата.  Най-смелите от гостите ще могат да се включат в експеримента “Drum Dance” с известния Мартин Иванов от институт „Либера“ и занимаващата се със съвременен танц Радина Сундари Дян. Събитието е в интердисциплинарната среда между представление и терапевтичен подход чрез музика и танц.

Хедлайнери в музикалната програма, която отново ще провокира меломаните, ще са гръцката група със специфичен етно-бийт – „Baildsa“.

Дискусиите в презентационния център ще бъдат посветени на устойчивото развитие. Ще можете да чуете какви значими проблеми на градовете могат да бъдат решени чрез системата за компостиране. Ще се запознаете с концепцията “Нулеви отпадъци” и ще разберете как да я прилагате в ежедневието си. Тема на обсъждане ще е и тенденцията на обезлюдяване в българските села и как тя да бъде преодоляна чрез устойчиво земеделие. Ще научите, че защитените територии могат да бъдат източник на доходи за селските райони, а земеделието – да се пренесе и в градовете. Тези и много други иновативни идеи ще провокират посетителите на Узана да започнат промяната от самите себе си.

В Дзен-центъра на фестивала тази година ще е пълно с изненади. Една от най-впечатляващите от тях е “космически кораб на душата” – пътеводител за баланса и възстановяване на симетрията в тялото.

В Арт-ателиетата посетителите на фестивала в средата на юли ще откриват повече за “живота след смъртта” на вещите и как можем да участваме в “прераждането” на използвани в ежедневието ни ресурси.

Фестивалът е и едно от малкото места, където български производители на био и екологични храни могат да предложат продукцията.

„Виновници“ за провеждането на зеления фестивал са организаторите от Фондация „ТАЙМ Екопроекти“, Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за управление дейности по опазване околната среда (ПУДООС) и Община Габрово, които осигуряват финансирането и ще се погрижат за редовния транспорт към местността.

[button-green url=“http://www.bg.gabrovowiki.com/wiki/%D0%A3%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B0%D0%A4%D0%B5%D1%81%D1%82″ target=“_blank“ position=“left“]Прочети за УзанаПолянаФест в Онлайн енциклопедия Габрово[/button-green]


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.