Уди Алън закрива „Смешен филм фест“ днес

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

"На Рим с любов" - Смешен филм фест 2014Днес е последният ден от петото издание на „Смешен филм фест“. Въпреки ниските температури и обилната снежна покривка, зала „Възраждане“ предлага два забавни филма.

В 18.00 часа габровци ще могат да гледат хърватския филм от 2005 г. „Какво е мъж без мустаци“  на режисьора  Хървойе Хрибар.

Млада вдовица, завърнал се вдовец, чието време тече бавно, и католически свещеник от фалирала енория се борят да получат това, което им се полага, но все не стига до тях заради предразсъдъците, илюзиите и ограниченото мислене на околните. Тази романтична комедия на фона на суров пейзаж е любовната история на жена, която се влюбва в местния свещеник. Той не е безразличен към нея, но е неспособен да избере между църквата и чувствата, докато обстоятелствата не го принуждават да вземе решение.

Хървойе Хрибар е хърватски режисьор, роден в Загреб през 1962 г. Завършва телевизионна и кинорежисура в местната академия за кино и драма. Режисьор е на филмите „Хърватска катедрала“ (1992), „Пушка за упояване” (1997), „Какво е мъж без мустаци?“ (2005).

Филмът получава наградата на публиката на кинофестивала в Пула през 2006 г., награда за най-добра главна женска роля „Златна арена“ (Зринка Цвитешич), награда за най-добра музика, награда на журито за най-добра актриса на Зринка Цвитешич от кинофестивала в Сараево 2005 г.

Точно в 20.00 часа ще бъдат обявени наградените филми от конкурсната програма на „Смешен филм фест“. След церемонията ще бъде официалното закриване на фестивала с филма на Уди Алън от 2012 г. „На Рим с любов“, който е копродукция на САЩ, Италия и Испания. Сценарист на лентата е самият Уди Алън, а в ролите ще видим Уди Алън, Пенелопе Крус, Джеси Айзенбърг, Алек Болдуин и Роберто Бенини.

Възрастна американска двойка лети за Рим, за да се срещне с годеника на дъщеря си, но невротичният баща на момичето – диригент по професия, не харесва младежа. Антонио, италианец от провинцията, пристига в Рим със съпругата си, като се надява да впечатли роднините си, но се озовава в компанията на проститутка, която иска да изпълни всяко негово желание. Междувременно животът на местен мъж се обърква, когато тълпа хора го взима за филмова звезда. А един архитект на средна възраст преживява най-романтичното приключение в живота си, докато е на почивка във Вечния град.

Уди Алън е роден на 1.12.1935 г. в Бруклин, Ню Йорк. Работи като сценарист, актьор и режисьор повече от 60 години. Режисирал е над 50 филма, сред които „Син жасмин” (2013), „На Рим с любов” (2012), „Полунощ в Париж” (2011), „Вики, Кристина, Барселона” (2008), „Куршуми над Бродуей” (1994), „Хана и нейните сестри” (1986), „Пурпурната роза от Кайро” (1985), „Ани Хол” (1977), „Всичко, което винаги сте искали да знаете за секса, но сте се страхували да попитате” (1972), „Вземи парите и бягай” (1969).

Цената на билетите е 2 лв. Касата на зала „Възраждане” ще работи на 27 октомври от 17.00 до 20.00 часа.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.