Търсят се истории, свързани с паметника на Бузлуджа

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Лични истории, свързани с паметника на Бузлуджа, започват да събират от фондация „Проект Бузлуджа“.

Търсят се истории на хора, които са участвали в изграждането или използването на сградата, били са на откриването или на друго събитие, или просто имат какво да разкажат, свързано с мястото.

По време на кампанията организаторите ще посетят градовете около Бузлуджа, включително и Габрово, за да изслушат и запишат историите на местните хора. Събитието в Габрово е на 19 юли, неделя, в Художествена галерия „Христо Цокев“.

Повече подробности за събитието в Габрово споделят самите организатори:

„В рамките на изготвянето на “План за опазване и управление” на паметника Бузлуджа искаме да научим повече детайли за сградата, да чуем как тя е била възприемана и какво е било нейното значение за живота на хората. Включете се в проекта като споделите с нас вашите спомени. Изпратете ни снимки, документи, предмети, свързани с монумента. Всяка една история или артефакт са ценни за нас. Историите могат да бъдат във видео или друг формат, а авторът им има право да запази анонимност.

За да няма изчакване и за да предотвратим събирането на много хора на едно място, интервютата ще се провеждат с предварително записване. За контакти: телефон – 0883346496; имейл – my.buz.story@gmail.com; пощенски адрес – ул. Сердика 25, 1202 София за фондация „Проект Бузлуджа“.

Кампанията ще продължи до края на август, като актуална и любопитна информация за нея ще може да получите от фейсбук и на сайта на „Проект Бузлуджа“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

185 000 долара за паметника на Бузлуджа от американска фондация


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.