„Техният ден – времена, събития и личности” в НМО

НМО посвещава ноември на Деня на будителите и 135 години предучилищно образование

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Техният ден – времена, събития и личности” в НМО
„Техният ден – времена, събития и личности” в НМО © НМО

Поредица от прояви под надслов „Техният ден – времена, събития и личности” предстоят през ноември в Габрово, съобщават от Национален музей на образованието. Повод са 95 години от първото честване на Деня на народните будители и 135 години предучилищно образование в България. Организатори са НМО и Регионалното управление на образованието – Габрово.

След Месеца на словото и знанието под мотото „И ний сме дали нещо на светът…” през през май, проявите под наслов „Техният ден – времена, събития и личности” са вторият тематичен цикъл в годишния календар на НМО – Габрово.

Фотоизложба, кръгла маса за будителите, среща за Музейно училище… какво предстои?

На 30 октомври от 12 часа в Актовата зала в Национална Априловска гимназия ще бъдат обявени и тържествено връчени наградите в двата модула  „Постери” и „Мултимедийни презентации” на Първия национален ученически конкурс „Времена и будители”.

Същия ден, от 11.30 часа, в НМО ще бъде открита фото-документална изложба  „Отдаденост”, посветена на Пенка Касабова – първата българка с висше образование по специалността предучилищно възпитание. Изложбата е на музей „Борис Христов”. При гостуването в Габрово в експозицията са включени и оригинални материали, дарени на Националния музей на образованието от Виолета Цонева – родственица на Пенка Касабова.

На 15 ноември в НМО ще се проведе Кръгла маса „Будителите от миналото и учителите, вдъхновители на новото време”, на която ще бъдат представени добри училищни практики. Участниците ще се запознаят с нови мултимедийни методически помагала на Националния  музей на образованието.

В рамките на ноемврийските инициативи е предвидена среща на музейни специалисти с педагогически кадри във връзка с Център и интернет платформа „Музейно училище”.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЗА МУЗЕЙНО УЧИЛИЩЕ

Музеи и галерии от област Габрово застанаха зад идеята на НМО за „Музейно училище“

Ноемврийските събития ще се проведат под патронажа на Министерството на образованието и науката.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.