Драматичен театър Габрово отменя фестивала „Соло акт“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово отменя провеждането на международния фестивал на монодрамата „Соло акт“. Причините са изключително високата заболеваемост от COVID-19 и усложнената обстановка в страната, споделят от театъра. Осмото издание на фестивала беше предвидено да се случи от 7 до 11 ноември 2021 г. в Габрово.

Новите дати на събитието са планирани за догодина – от 2 до 6 април 2022 г., като се запазва същата програма и участници във форума. Ясна е датата на представлението „Лекция 3: за силата на словото“ с участието на Камен Донев. То ще се проведе в първата фестивална вечер – 2 април 2022 г.

Отменя се премиерата на спектакъла „Хомеопатия на душата“, предвидена за 7 ноември 2021 г. Очаква се обявяване на нова премиерна дата на габровската постановка с гост-актьор Димитър Иванов – Капитана.

Участието на Николаевския академичен драматичен театър от Украйна е възпрепятствано и отменено. Страната попада в червената зона с установена значителна негативна промяна в епидемичната ситуация. Така украинските гости нямат възможност да влязат в България, както гласи заповедта на министъра на здравеопазването от 26 октомври 2021 г., влязла в сила от 30 октомври тази година.

Повече за билетите

Закупените билети за спектаклите от фестивалната програма остават валидни за догодина, без да е необходимо да бъдат презаверени. Зрителите могат да получат информация за настъпилите промени на касата на габровския театър, както и да отправят своите запитвания на електронна поща: sales@dramagabrovo.com.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.