Читалище "Априлов-Палаузов". Драматичен театър "Рачо Стоянов" © ДТ "Рачо Стоянов"

Номинираха постановка на Драматичен театър Габрово за „Златен кукерикон“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Постановката „Мечтата на Наташа“ на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ е номинирана за театралните награди за хумор и сатира „Златен кукерикон 2021“. Номинацията е в категорията „Млада надежда“ за режисьорката на спектакъла Ана Батева, споделят от театъра в Габрово.

Инициатор на наградите е Сатиричен театър „Алеко Константинов“, който за пети път ще отличи творци и актьори, допринесли за развитието на комедията и сатирата на театрална сцена през изминалата година. Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои на 7 април 2021 г. на сцената на Сатиричния театър в София.

Моноспектакълът „Мечтата на Наташа“ е създаден по текста на Ярослава Пулинович, която е представител на новото руско драматургично течение. Освен режисьор, Ана Батева е и преводач на пиесата. Автор на музиката е Стефан Здравески, а в образа на буйната и сприхава 16-годишна тийнейджърка се превъплъщава младата актриса Поля Йорданова. Постановъчният екип е част от трупата на ДТ „Рачо Стоянов“.

Преди церемонията по връчването на наградите „Златен кукерикон 2021“ публиката в Габрово може да гледа „Мечтата на Наташа“ на 29 март 2021 г. от 19.00 ч. на голяма сцена в ДТ „Рачо Стоянов“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.