Драматичен театър Габрово гостува на Народния театър в София с „Моби Дик“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Спектакълът на Драматичен театър Габрово и режисьора Петринел Гочев „Моби Дик“ гостува на Голямата сцена на Народен театър „Иван Вазов“ в София. Събитието ще се състои на 20 февруари 2022 г. от 19:00 часа.

Въпросите, които задава Петринел Гочев, поставят човека във фокуса на режисьорското му изследване – каква е човешката природа, душевност и манталитет, какви са взаимоотношенията ни с другите. Експериментаторският му стил не остава незабелязан и в това представление. Някои от актьорите изпълняват по две роли.

Представлението на ДТ „Рачо Стоянов“ е създадено по романа на Херман Мелвил, като автор на пиесата е Гергана Змийчарова. В постановъчния екип влизат: Гергана Лазарова-Рънкъл – художник, музикално студио „Елисей“ – музика, Гинка Дичева – помощник-режисьор.

Любопитно за представлението е сценографското решение, което успяха да изживеят зрителите при премиерата му в залата на габровския театър – цялото пространство на залата беше изградено с елементи от структурата на кораб, като към сцената беше приобщена и част от салона. Повече за спектакъла и кои актьори от габровската трупа участват в него може да четете в статията на Габрово Daily Новата постановка „Моби Дик“ превърна салона на габровския театър в кораб.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.