Театрална школа към ДТ "Рачо Стоянов" - Габрово

Най-щастливите събития в театралната школа към ДТ „Рачо Стоянов“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Театрална школа към ДТ "Рачо Стоянов" - ГабровоГаброво Daily представя есето „Най-щастливите събитие в нашата театрална школа“ от Йоанна Узунова, член на театралната школа към Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово. Статията е част от инициативата ни за най-щастливите истории от Габрово. Инициативата съпътства проекта за създаване на клипа „Щастливо Габрово“, който вече достигна зрители на 6 континента.

Най-щастливите събития в нашата театрална школа

Пътят към театъра се оказа не толкова лесен, колкото си мислех първоначално. Но когато си на правилното място – там, където трябва да бъдеш, всичко е много по-леко и нещата се подреждат.

Най-щастливият и пълен с емоции момент, който преживях, беше на кастинга, заедно с останалите ми колеги. Минавах по коридора и се чувствах много притеснена, но получих подкрепа и успях да се справя. Тук нямаше конкуренция. За сметка на това се превърнахме в екип. Трябва да си призная – в началото истински се боях, че носовото ми говорене ще ме провали, но с помощта на екипа в крайна сметка дори успях да го премахна!

В самата школа едно от най-хубавите преживявания беше, когато репетирахме цял ден за показа. Подобно мравките, които неуморно се трудят, така и ние се стараехме да постигнем целите, които си бяхме поставили. И резултатът си струваше – самият показ беше прекрасен.

Веднъж правихме едно любопитно упражнение. Всеки теглеше листче със задача. Прочиташе я и трябваше без да говори или показва, да изиграе мястото, на което се намира. Тази задача ми беше особено интересна.

Друг любим момент за нас беше. когато подготвяхме флашмоб за Международния театрален фестивал на моноспектаклите.

На края искам да кажа, че за мен е много важно да виждам, че има хора, които истински се интересуват и за някой друг освен за себе си. Екипът в школата бе създаден от такива хора. Освен че успяхме да сформираме задружна група, те са винаги до нас – въпреки ангажиментите си – и до днес се стараят да обръщат внимание на всеки индивидуално. Трогна ме това, че когато разбраха за проблема ми с четенето, вместо да го пренебрегнат и просто да ми кажат: „Учи си думите наизуст“, те се застъпиха за мен и ми помогнаха да преодолея този недостатък. За което искрено и от цялото си сърце им благодаря.

Йоанна Димитрова Узунова  на 16 години, СОУ „Отец Паисий“, Театрална школа към ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.