Драматичен театър Габрово обяви новите дати за фестивала „Соло акт“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Международният фестивал на монодрамата „Соло акт“ ще се проведе от 2 до 7 април 2022 г. в Габрово. Това ще бъде осмото издание на фестивала, който има конкурсен характер и се организира от Драматичен театър „Рачо Стоянов“.

Припомняме, че фестивалът беше отменян два пъти поради пандемичната обстановка – през 2020 и 2021 г. „Соло акт“ е наследник на досегашния фестивал на спектаклите с един актьор „BGMOT“.

Събитията от „Соло акт“ ще бъдат на сцените на ДТ „Рачо Стоянов“, Държавен куклен театър – Габрово, зала „Възрждане“ и Спортна зала „Орловец“. Организаторите обещават да представят на публиката най-доброто от моноспектаклите през последните три години.

Програмата на „Соло акт“ 2022

Програмата на „Соло акт“ предлага общо 13 представления, от които 11 са гостуващи на габровска сцена. От тях две са чуждестранни – от Украйна и Република Косово. Участниците във фестивала са Народен театър „Иван Вазов“, Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив, Държавен куклен театър – Пловдив, Драматичен театър „Стефан Киров“ – Сливен, Драматично-куклен театър „Иван Димов“ – Хасково, Театрална къща „Мим Арт“, Puppet’s Lab, „МаскАрт“ – Пловдив, Николаевският академичен художествен драматичен театър от Украйна, Ментор Зумбераж от Република Косово и домакините от ДТ „Рачо Стоянов“.

Цялата програма на Международния фестивал на монодрамата „Соло акт“ може да бъде видяна на интернет страницата на Драматичен театър Габрово. Повече за спектаклите от фестивала очаквайте в следваща статия на Габрово Daily.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.