Предстои международен театрален фестивал „Соло акт“ в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

ОБНОВЕНА: Драматичен театър Габрово отменя фестивала „Соло акт“

Осмото издание на Международния фестивал на монодрамата „Соло акт“ в Габрово ще покаже най-доброто от моноспектаклите през последните две години от 7 до 11 ноември 2021 г. Организатор на събитието е Драматичен театър „Рачо Стоянов“.

„Соло акт“ e наследник на досегашния фестивал на спектаклите с един актьор „BGMOT“.

Лабораторията в габровската МБАЛ „Тота Венкова“ ще съдейства на зрителите на фестивала да бъдат тествани от 16:00 до 18:00 часа в дните на събитието от 7 до 11 ноември.

Участници

Участниците във фестивала са Държавен куклен театър – Пловдив, Драматичен театър „Стефан Киров“ – Сливен, Драматично-куклен театър „Иван Димов“ – Хасково, Народен театър „Иван Вазов“, „Николаевския академичен художествен руски драматичен театър“ от Украйна, Драматичен театър – Пловдив, актьорът Александър Валериев с моноспектакъл под режисурата на Николай Гундеров, както и домакините от ДТ „Рачо Стоянов“.

Сцени

Фестивалът ще се проведе на сцените на Драматичен театър Габрово, Държавен куклен театър Габрово и Спортна зала „Орловец“.

Откриване на фестивала

Преди официалното откриване на 7 ноември, фестивалната програмата ще започне с детския моноспектакъл „Не си търси белята“ от 12:00 часа същия ден на голяма сцена в ДТ „Рачо Стоянов“. Постановката е на Държавен куклен театър – Пловдив и е подходяща за деца от 3 до 9 години. Автор е Александър Михайлов, режисьор – Ваня Иванова, с участието на Ивелин Николов.

С премиера на моноспектакъла „Хомеопатия за душата“ ДТ Габрово ще открие събитието на 7 ноември от 19:00 часа на голяма сцена. Постановката е дело на Димитър Иванов – Капитана и Емил Йорданов в партньорство с „HashtagSTUDIO“. В главната роля ще видим Димитър Иванов – Капитана и куклата Бай Тъньо – едни от най-известните представители на жанра „стендъп комедия“ у нас. Актьорът Димитър Иванов – Капитана подготвя „специално“ стендъп комедийно шоу, в което разговорът ще бъде откровен, забавен, сатиричен за всичко, което ни се случва: от душата до тялото с чужда помощ и приятелска благословия.

Програма

От 7 до 11 ноември публиката ще гледа актьорите Димитър Марков в „Лазарица“, Христо Шопов в „Не е за телефон“, Александър Валериев в „Писмо от съветско другарче“, Христо Мутафчиев в „Плач на ангел“, украинския актьор Андрей Карай в „Изповед“ и Камен Донев в „Лекция 3: за силата на словото“.

Габровският театър ще участва с „Мечтата на Наташа“ – моноспектакъл на Поля Йорданова. За тази роля тя спечели „ИКАР 2021“ в категория „Дебют“ и наградата „Най-добра актриса“ от XII-я Международен фестивал „МоноАкт“ в Печ, Косово, 2020 г.

Вижте цялата програма в сайта на Драматичен театър Габрово тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.