Творческа резиденция в ДХС BORDERLINE OFFENSIVE: laughing in the face of fear

Домът на хумора в Габрово е домакин на международна творческа резиденция

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Творческа резиденция в ДХС BORDERLINE OFFENSIVE: laughing in the face of fear
Творческа резиденция в ДХС BORDERLINE OFFENSIVE: laughing in the face of fear

Домът на хумора и сатирата е домакин на международна творческа резиденция от 1 до 14 юли 2018 г. Участниците са Гергана Димитрова (България),  Гюнеш Теркол (Турция) и Веера Гримберг (Швеция).  В Габрово ще се проведат две основни събития.

На 10 юли ще се проведе среща с местни артисти, на която ще се обсъди как преодоляваме границите, които поставят пред нас, както и за границите, които сами поставяме пред „другостта“, каква е ролята на изкуството в осмислянето и преодоляването на тези граници.

На 12 юли гостите на резиденцията ще представят артистична терапия в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Габрово.

6Fest и Момчил Цонев се включват в резиденцията с Gabrovo Free Tour

Писателят и журналист Момчил Цонев ще се включи в проекта с организирането на безплатна туристическа обиколка Gabrovo Free Tour за участниците в резидентната програма. Първото издание на Gabrovo Free Tour се случи по време на Международния фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest, организиран от Момчил Цонев през май в Габрово. Участниците в тура ще научат любопитни факти за града: защо Габрово е наричан „Градът на мостовете“ или „Градът на стоте паметника“; къде се е намирала оригиналната сграда на първото новобългарско светско училище; кой е най-старият запазен архитектурен обект в Габрово; защо първият габровски квартал днес се казва Шести участък и кои са чудесата на Габрово.

Партньорството на Дома на хумора и сатирата в големи международни проекти в областта на изкуството и културата е от голямо значение, споделят от ДХС. То дава възможност  на самия музей, както и на цялата габровска общественост, да бъдат активни участници в културните процеси в глобален мащаб и едновременно с това да популяризират габровския хумор като феномен, който ни отличава от всички останали, но същевременно  „стопява“ всякакви бариери и граници.

Резиденцията е част от международния проект BORDERLINE OFFENSIVE: laughing in the face of fear (Прекрачване на границите: да се смееш в лицето на страха), финансиран по програма „Творческа Европа“ на Европейския съюз.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.