Творческа асамблея на открито за деца ще създаде рисунки за 3D мапинг в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Най-дългата рисунка върху копринаШколата за приложни изкуства на габровката Ива Пенчева организира днес, 8 юли, творческа асамблея на открито. От 10 до 13 часа в градинката до Мол Габрово деца и родители ще могат да се включат в събитието и да рисуват.

Асамблеята е част от проекта „ПроАрт: Изкуството и пространството”, финансиран по Програма Култура от бюджета на Община Габрово за 2016 г. В рамките на проекта се организират различни творчески инициативи, които събират деца и родители и ги обединяват в 5 тематични арт участия за рисуване върху коприна.

Най-добрите рисунки от асамблеята ще бъдат подбрани, дигитализирани и използвани за разработването на 3D мапинг върху сградата на Интерактивния музей на индустрията. Предвижда се една част от картините на участниците в Творческата асамблея да бъдат използвани и за направата на арт-пана, които да бъдат инсталирани в градската среда на Габрово. По този начин те ще послужат за естетизиране и художествено оформление на паркови пространства и емблематични точки в града. 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.