„Стъклена плетеница” в МАИР Боженци

В Боженци с вход свободен: как да обработваме стъкло

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Стъклена плетеница” в МАИР Боженци
„Стъклена плетеница” в МАИР Боженци

Творчески ателиета за художествена обработка на стъкло „Стъклена плетеница” очакват за трета поредна година посетителите на Боженци.

Входът за всички творчески ателиета и за двата дни е свободен. Организатори са РСО „Централна Стара планина” и МАИР „Боженци”.

Кой ще участва?

Всеки желаещ да опита е добре дошъл в изложбената зала на Старото школо в Боженци на 25 август (събота) от 10:00 до 17:00 часа и на 26 август (неделя) от 10 до 15:00 часа. В същите дни и часове в къща-музей „Баба Райна” габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще рисува върху стъкло с гостите на „Стъклена плетеница”.

За тази година организаторите са подготвили среща с асистенти, докторанти и студенти от факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, които ще демонстрират класически витражни техники.

Ще участва и Петър Цвятков, който владее гравирането върху стъкло и рисуване с въздушна четка, известно на любителите на сладкарството.

Събития за най-малките

За най-малките посетители на творческите ателиета ще има организиран кът с настолни игри и творческа територия за рисунки, изработка на бижута и аксесоари.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.