Стоянка Мутафова представи биографичната си книга на "Славейковите празници" в Трявна © Община Трявна

Великата Стоянка Мутафова представи биографичната си книга на „Славейковите празници“ в Трявна

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Стоянка Мутафова представи биографичната си книга на "Славейковите празници" в Трявна © Община Трявна
Стоянка Мутафова представи биографичната си книга на „Славейковите празници“ в Трявна

Великата българска актриса Стоянка Мутафова стана част от откриването на „Славейкови празници 2018“ в Трявна. В салона на НЧ „Пенчо Славейков 1871“ тя представи биографичната книга „Стоянка Мутафова: Добър вечер, столетие мое!“ заедно с дъщеря си Мария Грубешлиева – Муки и Евгени Боянов, съобщават от Община Трявна.

Кметът на община Трявна Дончо Захариев приветства Стоянка Мутафова с добре дошла на тревненска сцена. Той й благодари, че става част от Славейковите празници и я покани да дойде отново в Трявна, за да представи своята постановка. В присъствието на президента Румен Радев и търновския митрополит Григорий Захариев имаше по-рано същия ден среща с актрисата, на която й връчи почетен плакет.

Стоянка Мутафова сподели спомените си от началото на своята кариера, как заедно с Георги Калоянчев се е прехвърлила в Сатиричния театър, което именно е дало тласък на нейната работа. Актрисата разказа искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила, сподели спомени за Калоянчев, за Парцалев и за много други звезди на театралния небосклон, до които се е докоснала. Тя сподели с тревненци, че има нашенски корени и разказа спомените си от летата в Трявна, както и за по-продължителния си престой при евакуацията по време на Втората световна война.

Стоянка Мутафова призова тревненци да запазят най-отличителната си черта, а именно достойнството. Достойнството във всичко, което правим, каквото не е виждала никъде в България и е по-типично за северните народи.

Великата актриса пожела на тревненци да се съхранят и да продължат да търсят богатството на културата.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.