Националният музей на образованието представя спомените на Стилиян Чилингиров

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

НМО представя спомените на Стилиян ЧилингировНационалният музей на образованието ще бъде домакин на представянето на книгата със спомените на Стилиян Чилингиров на 7 май от 17 часа. Специален гост на събитието ще бъде Румяна Пенчева от Националния литературен музей – София, която ще представи двата тома на изданието.

Представянето ще бъде в кинозалата на НМО, входът е свободен.

Стилиян Чилингиров е български писател, историк, етнограф, изявен обществен деец от началото на 20 век, политик. Един от основателите на Съюза на българските писатели и негов председател (1941-1944 г.). Известен е като „последния възрожденец„.

По думите на Румяна Пенчева „мемоарите ще попълнят сериозна празнота в българската литературна история – с факти и впечатленията на съвременника, ще покажат механизмите на работа на цензурата от 50-те години на ХХ в., но най-вече ще допълнят с нови детайли представите и знанията ни за „последния възрожденец”.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.