Нов стенопис в Дряново чества годишнина на майстор Колю Фичето

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Нов стенопис на майстор Колю Фичето вече ни посреща на стената до каменния мост над р. Дряновска в Дряново. По него от 22 до 26 април работиха тримата художници Epic, Glow и Deart.

Стенописът отново е в чест на възрожденския майстор Колю Фичето и представя неговия лик, елементи от строежите му и художествена интерпретация на Дряновския балкан. Всичко е вписано в арките на моста до Бяла, който е изобразен в горната част на композицията.
.
Инициативата на Община Дряново е по случай 160 години от построяването на емблематичния за Дряново каменен мост над р. Дряновска и цели да облагороди пространството и да привлече интереса на туристите в района.
.
Подменени са и осветителните тела на трите лампи в района, с което значително ще се подобри осветеността. Предстои смяна и на всички прожектори, които осветяват стенописа.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара и номиниран за "Будител на годината 2020" в кампанията на Българското национално радио. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.