Национален музей на образованието показва дарения от последните 2 години

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Спомените са лични, училището – общо“ е най-новата изложба на Национален музей на образованието, която представя част от постъпилите 853 дарения през 2019 и 2020 г. Чрез нея музеят изразява благодарността си към десетките личности и организации дарители. Посланието на изложбата е „Пазете спомена за Вашето училище, за да го съхраним за поколенията!”

В изложбата са показани снимки, албуми, каталози; свидетелства и удостоверения; учебници, учебни пособия, училищни уреди и апарати; исторически и географски карти, табла по анатомия; униформи и други.

По-голямата част от предметите са присъствали в българското училище през втората половина на ХХ век. По-малко са даренията, свързани с последните 20 години от развитието на образованието. Приятна изненада е фактът, че продължават да постъпват материали – най-вече снимки, които допълват историята за лица и събития от епохата на Възраждането.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.