„София филм фест в Севлиево“ с вход свободен през юли

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

София филм фест в Севлиево

„София филм фест“ ще гостува в Севлиево. В пет поредни вечери от 17 до 21 юли на открито на площад „Свобода“ севлиевци ще могат да гледат подбрани филми от програмата на кинофестивала с вход свободен. Началният час на прожекциите е 21:00. При дъжд прожекциите ще бъдат във фоайето на Община Севлиево.

„София филм фест в Севлиево“ стартира на 17 юли, когато зрителите ще се срещнат ПРЕДПРЕМИЕРНО с едно от най-новите български заглавия „ИРИНА“ – пълнометражен дебют на режисьора Надежда Косева. Лично младата актриса Мартина Апостолова, която играе главната роля, ще представи филма пред севлиевци.

Ирина живее в малък миньорски град и работи в крайпътна кръчма. В един и същи ден мъжът ѝ е осакатен в злополука, а тя – уволнена от работа. За да спаси семейството си, Ирина решава да стане сурогатна майка – да износи детето на непознати хора срещу заплащане. Постепенно тя ще открие какво значи да обичаш и да прощаваш…

Вторият фестивален ден е 18 юли (четвъртък) – посветен е на новия филм на Аличе Рорвахер „ЩАСТЛИВИЯ ЛАЗАРО“, с награда за най-добър сценарий от Кан 2018 и още десетки отличия в цял свят.

Филмът е разказ за срещата между Лазаро – млад селянин с добро сърце и Танкреди – млад благородник с безумно богато въображение. Животът в изолираното градче Инвиолата е подвластен на ужасната маркиза Алфонсина де Луна – цигарената кралица. Когато Танкреди моли Лазаро за помощ в организирането на собственото му отвличане, между двамата се създава здрава връзка. Този странен и нетипичен съюз е шанс за Лазаро и се превръща в ценно приятелство, което ще го накара да потърси отново Танкреди. Селското момче попада за първи път в големия град и прилича на фрагмент от миналото, загубен в модерния свят…

На 19 юли (петък) севлиевци ще гледат „КАПЕРНАУМ“ на ливанската  режисьорка Надин Лабаки, носител на наградата на журито от Кан 2018, номиниран за най-добър чуждоезичен филм за наградите „Оскар“ и „Златен Глобус“.

„Капернаум“ разказва за живота на 12-годишния Зейн, който решава да съди родителите си за това, че са го създали и са го оставили на този свят, при положение че не могат да се грижат за него, дори не могат да му дадат любов. Битката на това наранено момче, чиито родители не са се справили със задачата си, отеква като писък на всички пренебрегвани от системата.

Съботната киновечер на 20 юли ще покаже филма със „Златна Палма“ от КАН’18 „ДЖЕБЧИИ“, под режисурата на японския майстор Хирокадзу Корееда.

След една от специалните си акции из магазините, Осаму и неговият син откриват малко момиченце, зъзнещо в студа. Първоначално жената на Осаму отказва да приюти момиченцето, но се съгласява да се грижи за малката, след като разбира с какви трудности се сблъсква ежедневно. Въпреки че семейството е бедно и едва изкарва пари за прехраната си чрез дребни кражби, то е щастливо заедно, докато един неочакван инцидент не разкрива тайни, които ще подложат на изпитание семейните връзки… 

Програмата на „София филм фест в Севлиево“ завършва в неделя, 21юли, със специална среща с българския филм „СНИМКА С ЮКИ“ на режисьора Лъчезар Аврамов. В творбата участват Руши Видинлиев, японската актриса Кики Сугино, българинът, „завладял“ Холивуд, Димитър Маринов, както и легендарния наш боксьор Севдалин Тодоров.

Българин и японка се срещат в Канада, където и двамата водят имигрантски живот, и се женят. Те искат да имат дете и пристигат в България, за да започнат инвитро процедури, но един трагичен инцидент променя плановете им и вече нищо не може да бъде същото.

Източник: София филм фест


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.