Най-награждаваният български филм „Урок” ще открие „София филм фест в Габрово“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

София филм фест в Габрово„София филм фест в Габрово“ ще бъде открит на 10 юни (сряда) от 18:30 часа с българския филм, който стана големият победител на 19-ия София филм фест – „Урок“ / „The Lesson“  на режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева.

„София филм фест“ гостува в Габрово през юни (ПРОГРАМА)

Филмът беше отличен с Голямата награда „София – град на киното” на Столична община за най-добър филм, наградата на публиката, наградата за най-добър български игрален филм, наградата на ФИППРЕСИ, в Сан Себастиан ’14 получи наградата за най-добър нов режисьор, в Гьотеборг ’15 – Международна награда за дебют „Ингмар Бергман”, в Солун ’14 беше отличен за най-добър сценарий и с приза „Бронзов Александър”, в Токио ’14 получи Специалната награда на журито. Специален гост ще бъде един от актьорите във филма – Иван Савов, който ще очаква впечатленията, въпросите и коментарите на публиката.

Надежда е гимназиална учителка по английски език в градче близо до София. Стъписана от това, че неин ученик е извършил кражба, тя е решена да открие престъпника и да го накаже. Тази случка по време на работа рефлектира и в личния й живот. Тя е уведомена, че банката ще й отнеме къщата и ще я пусне на търг заради просрочени плащания по ипотеката. Решена да „изплува“ и да запази дома си, Надежда е готова на всичко, за да намери нужните пари, преди да е станало прекалено късно.

По традиция директорът на София Филм Фест Стефан Китанов ще открие лично специалното издание на фестивала в Габрово, което ще се състои от 10 до 14 юни за шеста поредна година. Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и Община Габрово, с подкрепата на Националния Филмов Център и програма Творческа Европа – Creative Europe – Мedia на Европейския съюз.

Отново на 10 юни, с начален час 20:30 стартира прожекцията на най-новия филм на Фатих Акин –„Раната”. Получил добри отзиви на множество международни фестивали, както и номинация за „Златен Лъв” във Венеция 2014, поредната творба на изключителния режисьор е своеобразен завършек на неговата трилогия „Любовта, Смъртта и Дявола”. Мардин, 1915.

Една вечер турската полиция прибира всички мъже с арменски произход, включително и младия ковач Назарет Мануджиян, който е разделен от семейството си. Години по-късно, оцелял след ужасите на геноцида, той научава, че двете му дъщери са живи. Назарет е обсебен от идеята да ги намери и така попада в пустинна Месопотамия, в Хавана и в безжизнената, самотна прерия на Северна Дакота. Издирвайки семейството си, той се среща с хора с най-различни характери – милосърдни и отзивчиви, но и истинско въплъщение на дявола.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.