Световно кино на „Смешен филм фест“ на 26 октомври

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Филмът "Астерикс и Обеликс" на "Смешен филм фест" 2014„Смешен филм фест“ на 26 октомври започва в 11.00 ч. с детския анимационен филм „Свободни птици“. Американската анимация разказва забавната история за Реджи – пуйката, която се оказва помилвана от президента за Деня на благодарността. Но Джейк, фанатична пуйка борец за  спасяването на пуйките, го въвлича в безумния си замисъл да се върнат назад във времето, за да се уверят, че тези птици не са били пожертвани при първото честване на Деня на благодарността. Чудеса от храброст и късмет им помагат да се сдобият с експериментална машина на времето и да се върнат в колонията Плимут през 1621 г. Там попадат в разгара на борбата на пуешко семейство за оцеляване. Това завинаги променя предубежденията им относно света и самите тях, въвличайки ги в конфликт, след който светът вече няма да е същият.

Сред другите филми на режисьора Джими Хейуърд са “Търсенето на Немо”(2003), “Хортън чува Ху”(2008) и “Играта на играчките” (1995).

В 16:00 ч. габровци ще могат да гледат Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия“. Филмът е подходящ за семейна аудитория, има субтитри на български.

Юлий Цезар пристига с флота си в Британия, където столицата Лондиниум продължава смелата си борба срещу римските легиони. Но положението на защитниците се влошава и краят им е близък. Тогава един от тях, Братовчеторакс, изпраща доброволци, които да потърсят помощ от втория му братовчед Астерикс и да донесат буре с “магическата отвара”, която превръща галите в непобедими герои.

В 18:00 ч. „Смешен филм фест“ продължава с филма от конкурсната програма „Соня и бикът“ (Хърватия).

На границата между Хърватия и Босна и Херцеговина спира камион: четирима мъже превозват бика Гароня за бой с бикове в Хърватия. Нямат необходимите документи, но Стипе предлага решение – са пуснат бика сам да прекоси границата, както си пасе. Кой ще тръгне да иска паспорт от животно?

Соня – вегетарианка и защитник на животните от Загреб – е твърд противник на боевете с бикове. Хората в Загора я гледат с неодобрение, когато тя ги обвинява в жестоко отношение към биковете по националната телевизия. Започват наддавания, че на Соня няма да й стиска да се приближи на по-малко от три метра от Гароня. Стипе, собственикът му, е толкова уверен, че тя няма да посмее, че се хваща на чудноват бас – залага топките си. Соня трябва да се пребори с главната си спънка – сина на главния организатор на боевете Анте, застрахователен агент, известен със способността си да убеждава.

В 20:00 ч. габровци отново ще видят конкурсен филм – „Коза Ностра“ (САЩ, Франция). Режисьор на филма е Люк Бесон.

Мафиотски бос и семейството му са прехвърлени в спокойно градче във Франция в рамките на програмата за защитените свидетели, след като бащата е “изпял” на ФБР неколцина едри мафиота. Въпреки огромните усилия на агента от ЦРУ Стансфийлд да ги вкарва в пътя, Джовани Манцони, жена му Маги и двете им деца Бел и Уорън няма как да променят старите си навици и от прикритието им не остава и следа – те решават проблемите си според мафиотските нрави и някогашните им авери успяват да ги проследят. Започва уреждане на сметки и в безметежното градче се възцарява хаос.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.