Трявна, старата часовникова кула

Днес е Славейковата вечер в Трявна, президентът Радев ще посети града

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На 12 септември Трявна е домакин на Славейкова вечер. Поради извънредната епидемична обстановка 16-тото издание на традиционните национални Славейкови празници ще бъде съкратено само в един ден, съобщават от Община Трявна.

Гост на събитието днес ще бъде и президентът Румен Радев, под чийто патронаж се провеждат Славейковите празници. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

В 17:30 часа президентът Радев ще проведе среща с ръководството на Община Трявна. От 17:45 часа държавният глава ще поднесе цветя пред паметниците на Петко Славейков и Пенчо Славейков. В 18.00 часа на площад „Капитан дядо Никола“ Радев ще произнесе слово по повод Славейковата вечер.

СЛАВЕЙКОВА ВЕЧЕР

ПРОГРАМА:
16:00 ч.
Откриване на изложба „Учители и ученици“ с творби на проф. Антон Дончев, доц. Роберт Цанев и Антон Георгиев
Място: Музей „Старото школо“

17:00 ч.
Слово на кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева
Изпълнения на камерен хор „Еуфоника“
Награждаване на лауреатите на Националния конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови
Със специалното участие на Валентин Геров от „София квартет“
Място: Площад „Капитан Дядо Никола“

18:00 ч.
Слово на Президента на Република България Румен Радев
18:10 ч.
Празничен концерт на вокална група „Алгара“ и Танцов ансамбъл „Трявна“
Място: Площад „Капитан Дядо Никола“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.