Русенски сюжети в габровската галерия „Христо Цокев“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Художник: Марко Монев

Художествена галерия Русе гостува в ХГ „Христо Цокев“ в Габрово с изложбата „Русенски сюжети – един век”.

В колекцията са подбрани 26 картини, обединени от идеята за различни погледи към град Русе и живота в него. Изложбата включва творби на няколко поколения автори: Васил Стефанов – Чилито, Димитър Радойков, Димитър Диолев, Атанас Михов, Николай Русчуклиев, Василка Монева, Антоний Софев и др.

В представените живописни платна са  застъпени няколко теми, които изграждат цялостния образ на града през този един век – реката, градът, русенските околности, хората.

Русенската изложба е представяна в Народното събрание, в Музея на историята и изкуствата в град Букурещ, Румъния, в Галерия за съвременно изкуство в град Панчево, Сърбия.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.