Дом на културата - Габрово

Община Габрово подписа договора за ремонт и обновяване на Дом на културата „Емануил Манолов“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община Габрово и Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ подписаха договор за ремонт, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Дом на културата „Емануил Манолов“, съобщават от местната администрация. Максималният срок за изпълнение на дейностите е 26 месеца (не по-късно от 31 декември 2023 г.).

Oбщата стойност на проекта е 6 502 827 лв. Безвъзмездните средства са 3 716 960 лв., собственото финансиране е в размер на 2 785 867 лв., като 2 249 950 лв. ще бъдат осигурени чрез поемането на дълг от страна на Община Габрово. инвестиционен кредит съгласно изискванията на програмата. На последното си заседание Общински съвет Габрово прие Община Габрово да сключи договор за кредит с цел осигуряване на средства за собствен принос в проекта.

Какво включва ремонът на Дом на културата?

Ще бъде извършена реконструкция на зрителната зала и оркестрината чрез подмяна на креслата с по-голямо междуредие и разширяване на авансцената за сметка на три реда от местата за зрители. Те ще бъдат намалени до 567, а оркестрината ще поема до 47 броя с подвижен подиум. Ще се изгради климатизация, ново оборудване на гримьорните и спомагателните помещения. На партера ще бъдат възстановени общо седем тоалетни за посетителите.

Заложени са редица енергийни мерки, подмяна на дограмата, вътрешна топлоизолация, смяна на старата отоплителна система, ремонт на покрива и на фасадата, изграждане на достъпна среда и облагородяване на прилежащото парково пространство. Металните входни врати и витринното остъкляване по главните стълби ще бъдат обновени.

Репетиционните и тренировъчните зали ще бъдат изцяло преоборудвани. Ще се обособи етаж за администрацията. Включена е нова сценична и мултимедийна техника – озвучителна система, апаратура за гримьорни, камери и запис, прожектори, сценична механизация, съоръжения, декори и други.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.