© Община Габрово

Габрово – център на творчески и образователни резиденции през август 2017 (ПРОГРАМА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Габрово ще стане средище на творчески и образователни резиденции през август, съобщават от Община Габрово. Драматурзи, архитекти и художници ще творят, ще трупат знания, ще обменят опит и идеи сред възрожденския колорит на Музей на архитектурно-исторически резерват „Боженци“ и Етнографски музей на открито „Етър“.

Лятна международна академия за драматургично писане „Да умреш от смях“ (30 юли – 9 август 2017)

Освен ателиетата за писане на документални филми, театрални текстове и физически подход към писането, за които имаше предварителна селекция на участници, в програмата са включени и безплатни лекции в Музей „Дом на хумора и сатирата“, от които публиката може да се възползва. Работният език за всички лекции и ателиета  е английски.

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ И ПРОГРАМА НА АКАДЕМИЯТА ТУК:

Международна лятна академия за драматургично писане в Боженци и Габрово (ПРОГРАМА)

 

КЕВИС `2017 – Арт симпозиум за лендарт и кинетично изкуство (31 юли – 6 август 2017)

Тази година акцентът е поставен върху изява на различни поколения съвременни автори, готови да експериментират в сферата на лендарта и кинетичното изкуство. Концептуално тазгодишното издание е свързано с рибите есетри.

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ И ПРОГРАМА НА СИМПОЗИУМА ТУК:

Арт симпозиум за лендарт и кинетично изкуство „Кевис“ в ЕМО „Етър“, посветен е на есетрите

 

Образователна  програма „В света на старопланинската архитектура“ (18-20 август 2017)

За втора поредна година ЕМО „Етър“ ще запознае участниците със старопланинската архитектура.

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ И ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО ТУК:

ЕМО „Етър“ с образователна програма „В света на старопланинската архитектура 2017“

„Стъклена плетеница“

"Стъклена плетеница" в Боженци
„Стъклена плетеница“ в Боженци © Община Габрово

Музей на архитектурно-исторически резерват „Боженци” ще бъде домакин на второто издание на „Стъклена плетеница“ на 12 и 13 август.  Партньор на събитието е Регионално сдружение на общините„Централна Стара планина“. Изложбената зала на Старото школо отново ще се превърне в цветна приказка, в която посетителите, под напътствията на опитни майстори и художници, ще могат да опитат различни техники за обработка на стъкло и да създадат свое творение.

Международен пленер по живопис „Боженци“

Международен пленер по живопис „Боженци“
Международен пленер по живопис „Боженци“ © Община Габрово

Автентичният колорит на Боженци ще вдъхновява от 23 до 29 август участниците в Международния пленер по живопис „Боженци“ 2017, организиран от Художествена галерия „Христо Цокев“ – Габрово и Съюза на българските художници. Изложбата с творбите ще бъде представена на 29 август от 17.30 ч. в Художествена галерия „Христо Цокев“ – Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара и номиниран за "Будител на годината 2020" в кампанията на Българското национално радио. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.