Комедията на Теди Москов „Редки тъпанари“ гостува в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Криминалната комедия „Редки тъпанари“ от Теди Москов ще се играе в Дом на културата „Емануил Манолов“ в Габрово на 21 юни от 19:00 ч.

Спектакълът е театрална версия на филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители“. Сценичният вариант е на Теди Москов и Симон Шварц. Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „престъплението на века“.

В спектакъла участват актьорите Мая Новоселска, Явор Бахаров, Роберт Янакиев, Александър Сано, Кристияна Цекова, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Йовко Кънев, Ивайло Спасимиров.

През 2018 г. спектакълът печели награда “Икар” за поддържаща мъжка роля на Явор Бахаров и награда “Златен Кукерикон” за режисура на Теди Москов.

Билети се продават на касата на Драматичен театър „Рачо Стоянов“. Спектакълът не е подходящ за зрители под 14 години.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.