Севлиево с амбиция за активен туристически сезон след пандемията

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Общински съвет Севлиево прие днес амбициозна програма за развитието на туризма в региона, съобщават от Община Севлиево. Ясни са вече датите на големите и популярни вече събития в календара.

Празниците на Севлиево – Празник на тиквата и Есенен панаир ще се проведат от 13 до 16 октомври. Петото издание на национален рок фестивал „Хоталич” ще бъде на 26 и 27 август.

Работи се и по „Проект за развитие на културен и селски туризъм в община Севлиево“, който да развие туристически атракции. Продължава изграждането и на туристическа инфраструктура по проект „Велосипедна алея в зоната на крайградски отдих“, с трасе през парк „Черничките“, общински път „Габровско шосе“ и южната крайречна зона на р. Росица – Етап 2.

Предстои реконструкция на елементи от инфраструктурата за достъп (улиците „Гочо Москов, „Сава Тошев“, „Стефан Караджа“, „Мара Гидик“, „Хаджи Ангел“, „Никола Дабев“, „Света Троица“, „Иван Преснаков“ и „Георги Златев“) и проектиране на западен обходен път на град Севлиево.

Ще бъдат възстановени, обезопасени и маркирани туристическите маршрути от Лъгът до хижа Мазалат и от село Яворец през Витата стена и платото до пещерите Вита стена. Планирани са и редица пешеходни, водни и велопоходи в региона.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.