Пътуващо лятно кино и детска библиотека гостуват днес в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Пътуваща детска библиотека в ГабровоПътуващото Лятно кино на БНТ 1 ще спре и в Габрово днес, 25 август. Входът е свободен. На големия екран, разположен пред сградата на Община Габрово, от 21 часа габровските киномани ще могат да гледат един от най-награждаваните български филми, създадени в годините на прехода – „Маймуни през зимата”.

Радост за малките габровци ще бъде и детската библиотека на колела, която също пристига днес в нашия град. От 18:30 ч. на пл. „Възраждане” всеки малчуган ще може да седне на големия стол на четенето, да почете любима книжка, да разкаже приказка, да каже стихче, да размени книга от домашната си библиотека и да вземе нова.

[alert-announce]Повече за филма „Маймуни през зимата“[/alert-announce]

Лентата е режисьорски дебют на Милена Андонова. Сценарият на филма е на Мария Станкова и Милена Андонова, музиката на Константин Цеков. Оператори са Рали Ралчев и Радослав Спасов. В главните роли са актрисите Диана Добрева и Ангелина Славова и фолкпевицата Бонка Илиева, известна като Бони. Партнират им популярни актьори, като Валентин Танев, Тончо Токмакчиев, Асен Блатечки, Стефан Мавродиев, Филип Трифонов. Сценарият е по цикъл от разкази на Мария Станкова, озаглавен „Седем гневни жени”.

„Маймуни през зимата” разказва три истории за копнежа към щастие, за огромното желание да го постигнем и за цената, която плащаме, за да го задържим. Във филма се оглеждат една в друга историите на три млади жени, разделени от своя социален статус, бит и епоха.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.