Проект "Българският МанчестАРТ - Изкуство, труд, постоянство"

Създават първата компютърна игра за Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Проект "Българският МанчестАРТ - Изкуство, труд, постоянство"Първата от този вид у нас историческа градска компютърна игра ще бъде създадена по проекта „Българският МанчестАРТ – Изкуство, труд и постоянство“, получил подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово през 2015 г. Изпълнител е сдружение Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово.

Чрез анимация и на игрови принцип, в българска и английска езикова версия, ще бъдат представени най-уникалните, най-габровските факти и места, олицетворение на марката Габрово. Компютърната игра ще се разпространява свободно на специално създадена онлайн платформа.

Проектът ще преосмисли уникалното в марката Габрово като история, културно наследство и памет на 155-те години Габрово град по нестандартен начин чрез езика на съвременните изкуства.

Проектът цели още показване на потенциала на съвременните комуникативни средства и техники, на дигиталните форми на изкуство. Чрез анимацията и интерактивността на компютърната игра проектът ще съдейства за популяризирането на нови форми на изкуства в Габрово. Съвременните изразни средства ще дадат нова интерпретация на най-значимото от марката Габрово, изградено през 155-годишната му история като град.

Медийни партньори на проекта са новинарският сайт Габрово Daily, Liternet.bg и информационният сайт www.kulturni-novini.info.

През 2014 г. по програма „Култура“ беше създаден клипът „Щастливо Габрово“, в който се включиха участници от близо 20 художествени, танцови, театрални групи и спортни клубове от Габрово. Сред включените в клипа „Щастливо Габрово“ забележителности и културни институции са АЕК „Етър“, Дома на хумора и сатирата, Интерактивния музей на индустрията, Националния музей на образованието, Художествена галерия „Христо Цокев“, Астрономическата обсерватория и планетариум.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.