ДТ "Рачо Стоянов" Габрово © Габрово Daily

Драматичен театър Габрово с първа премиера за 2022 г. по роман на Виктор Пасков

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Драматичен театър Габрово кани на първата си премиера за 2022 г. Постановката „Въпреки живота, всичко е любов“ ще се състои на 14 януари от 19:00 часа на голяма сцена. Втората премиерна дата ще бъде на 16 януари от 19:00 часа на сцената на ДТ „Рачо Стоянов“.

Режисьор на спектакъла е Васил Дуев-Тайг, който е и автор на сценичната адаптация на текста. Представлението е създадено по романа „Германия, мръсна приказка“ от Виктор Пасков. В постановъчния екип влизат: Даниела Николчова и Наталия Андреева – сценография и костюми; Христо Намлиев – музика; Филип Миланов – хореография; Яел Дуев-Тайг – автор на плаката и Валери Радев – помощник-режисьор.

„Въпреки живота, всичко е любов“ ще ви върне назад във времето на 1968 г. – бурна година на бунтарство, което младите хора заявяват категорично, с присъщата си убеденост за безсмъртие, водени от любов и желание да живеят свободно. Другата отправна тема в постановката е за живота в емиграция през епохата на социализма. Спектакълът показва младежките мечти и илюзиите, характерните провокации и натиск на репресивния държавен апарат в опит да удържи фалшивата свобода на привидно жизнерадостната реалност.

Участват актьорите от сдружение „Суматоха“, в което влизат младите актьори от класа на проф. д-р Ивайло Христов – випуск 2021: Антония Кундакова, Бернарда Береану, Елена Хрант, Елеонора Иванова, Жаклин Даскалова, Никол Оташлийска, Полина Грозданова, Сирма Кунчева, Ахмет Исмаил, Вилиян Гешев, Иван Шуманов, Йоан Попов, Мартин Димиев, Ростислав Дамянов, Теодор Кисьов, Ясен Атанасов и Марио Василев. Той заедно с актьора Стоян Руменин са част от габровската трупа.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.