Коледа и Нова година в Габрово

Коледни и новогодишни събития ще радват габровци (ПРОГРАМА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Коледа и Нова година в ГабровоКултурният календар на Община Габрово за месец декември предоставя множество събития, посветени на празничния месец. На 8 декември от 17 часа ще бъде открит Детският коледен град и ще светне празничната елха в градинката на ул. „Радецка“, а за доброто настроение на габровци ще се погрижи оркестър „Габрово“ с коледен концерт.

На 10 декември от 19 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ коледен концерт ще изнесе и Габровският камерен оркестър с диригент Иван Стоянов и солист Божидар Пенев (орган). Домът на хумора и сатирата кани на 11 декември от 17:30 ч. на изложбата „Весела Коледа и безгрижна Нова година!“  с участието на Детска школа „Енкаустика“, Детска школа „Приложни забавления“ при ЦРД „Габровските смехоранчета“ и Школата по изобразителни изкуства при НЧ „Св.Св. Кирил и Методий – 1928“.

Артистичен панаир „Коледата възможна в Габрово“ ни очаква от 12 до 31 декември пред Спортна зала „Орловец“. Избор от два коледни концерта ще имаме на 16 декември – от 18 часа в зала „Възраждане“ е коледният благотворителен концерт на сдружение „Равен старт – 2008“, а от 19 е коледният концерт на МДТ „Константин Кисимов“ – В. Търново в художествена галерия „Христо Цокев“.

За традиционната българска Коледа ще ни напомнят от АЕК „Етър“ с изложбата „От Бъдни вечер до Йордановден“ на 23 декември, а в АИР „Боженци“ на 25 декември ще представят обичая коледуване. От АЕК „Етър“ и АИР „Боженци“ ще зарадват най-малките и с хубавата българска традиция за правенето на сурвакници.

Коледни концерти са подготвили също така съставите при НЧ “Априлов – Палаузов 1861” и ДФА „Габровче“ на – 19 и 22 декември. На 23 декември не трябва да изпускаме и шоуто на лед пред Спортна зала „Орловец“.

Дядо Коледа ще пристигне в нашия град на 25 декември в 11:00 часа пред спортна зала „Орловец”. По традиция коледарите от Детски фолклорен ансамбъл „Габровче” ще отправят своята благословия за здраве, мир и благоденствие, а верните помощници на добрия старец – джуджетата и Снежанка ще забавляват всички от бебе до баба и няма да оставят никого да скучае, потропвайки от студ.  Ще има музика, танци, забавни игри, награди, изненади и разбира се – подаръци за всички от сърце.

Тази година новогодишният празник ще бъде пред Спортна зала „Орловец“ – на 31 декември от 23 часа габровци ще празнуват със звездите на X Factor 2014. За празничното настроение след полунощ ще се погрижат музикантите от оркестър „Габрово”.  Новата 2015 година ще посрещнем по традиция с български хора, празнични илюминации и много настроение.

Ето и пълната програма на всички коледни и новогодишни събития през декември в Габрово:

8 декември

17.00 ч. Откриване на Детския коледен град.  Коледен концерт на оркестър „Габрово”

Градинката на ул. „Радецка”

8 – 18 декември

Детски конкурс за сурвакница

АЕК „Етър”

10 декември

19.00 ч. Коледен концерт на Габровски камерен оркестър,  диригент Иван Стоянов,  солист – Божидар Пенев – орган. В програмата : Локатели – Коледно кончерто гросо, Албинони – Кончерто гросо Палестрина- Два ричеркара, Хендел – Коцерт за орган и оркестър № 14 ла мажор, В. А. Моцарт – Соната за орган и оркестър КV 144, Шуберт – Менует, Гершуин Люлчина песен,  (Николай Колев) Холст Роберт Фукс – Серенада за струнен оркестър № 2, Джовани Балцони – Менует, Жак Ибер – „Малкото бяло магаренце“, Госек, Григ, Вебер – „Покана за танц“, Йохан Щраус – Кайзер Валс, полка, и Александър Серов – „Едноминутен валс“ за две цигулки и оркестър

Художествена галерия  „Христо Цокев”

 11 декември

17.30 ч. „Весела Коледа и безгрижна Нова година!“ – традиционна коледна изложба на Детска школа „Енкаустика“ с ръководител Румен Трифонов, на Детската школа „Приложни забавления“ при ЦРД „Габровските смехоранчета“ и Школата по изобразителни изкуства при НЧ „Св.Св. Кирил и Методий – 1928“ с ръководител Мариана Трифонова.

Музей „Дом на хумора и сатирата”

12 – 31 декември

„Коледата възможна в Габрово” – артистичен панаир

пред Спортна зала „Орловец”

13 декември

17.30 ч.Ани и извънземното” – коледна приказка със специален гост Дядо Коледа – премиера

Драматичен театър „Рачо Стоянов”

 16 декември

18.00 ч. Коледен благотворителен концерт на сдружение „Равен старт – 2008”

Зала „Възраждане”

19.00 ч. Най-доброто от Щраус – Коледен концерт на МДТ Константин Кисимов – Велико Търново

Художествена галерия „Христо Цокев”

18 декември

19.00 ч. Празничен оперетен концерт на солисти от ДМТ „Стефан Македонски” и Габровски камерен оркестър, с участието на Марио Николов, Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова, Катерина Тупарова, диригент – Юли Дамянов

Зала „Възраждане”

19 декември

18.30 ч. Коледен концерт на съставите при НЧ “Априлов – Палаузов 1861”

Салона на читалището

20 декември

11.00 ч. „Коледа в Страната на чудесата” – детски игрален филм

Зала „Възраждане”

21 декември

11.00 ч. Няколко часа до Коледа

Държавен куклен театър – Габрово

22 декември

18.30 ч. Коледен концерт на Детски фолклорен ансамбъл  “Габровче”

Зала „Възраждане”

 22 – 28 декември

Изработване на сурвакници

АИР “Боженци”

23 декември

11.30 ч. Коледна обредност. Изложба „От Бъдни вечер до Йордановден” – фоайето на хотел „Странноприемница”

АЕК „Етър”

17.30 ч. Шоу на лед

пред Спортна зала „Орловец”

25 декември

11.00 ч. Коледен празник с участието на оркестър Габрово и ДФА „Габровче”.

Посрещане на Дядо Коледа, подаръци, игри, награди

пред Спортна зала „Орловец”

13.00 ч. Коледуване в АИР „Боженци”

31 декември

23.00 ч. Нова година със звездите на X Factor 2014

пред Спортна зала „Орловец”


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.