Празник на пестила в село Борики

Празник на пестила събира любители на „габровския шоколад“ в село Борики

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Празник на пестила в село Борики
Празник на пестила в село Борики

Традиционният празник на пестила в село Борики ще се проведе на 26 август от 13 часа.  В читалището на селото ще може да видите и сами да участвате в демонстрации на традиционни рецепти, чиято основна съставка са сините сливи. Организатори са НЧ „Пейо Яворов-1927“ и РЕКИЦ Читалища, съобщават от Община Габрово.

В края на август любимият на мнозина виц: „Защо сините сливи са червени? Защото са зелени.“ вече няма да е актуален. Напълно узрелите плодове ще ви донесат сладост, както организаторите твърдят – „имаш ли за сладост глад, това е габровският шоколад“, а радост ще ви донесат фолклорните състави, поканени специално за празника.

Събитието се осъществява със съдействието на Община Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.